Motociclisme

Jorge Lorenzo es retira amb cinc títols mundials, tres de MotoGP

El malson d'aquest any no li resta un palmarès més que brillant al pilot mallorquí. Els seus anys de màxima glòria van ser els tres en què va guanyar el mundial de MotoGP: el 2010 i el 2012, en competència directa amb Dani Pedrosa; i el 2015, quan va destronar Marc Márquez

Imma PedemonteActualitzat

Amb 32 anys, i després de 17 al campionat, Jorge Lorenzo es retira després d'una temporada decebedora. El seu sonat fitxatge per Honda, i el que es preveia un duel més que interessant amb el seu company d'equip Marc Márquez, ha quedat en no res. La falta de resultats, i també les lesions, - especialment la de l'esquena en una caiguda als lliures d'Assen, on es va fracturar dues vèrtebres - l'hi han posat molt difícil.

De fet la temporada ja va començar amb el peu esquerre. Una caiguda en els lliures de la primera prova de l'any, a Qatar, li va causar una fissura de costella i va minvar la seva confiança. A Europa, tampoc va funcionar. Un altre cop a terra al circuit de Barcelona-Catalunya, arrossegant Dovizioso, Maverick Viñales i Rossi. El millor resultat, una onzena posició a França....No era el que esperava...

El malson d'aquest any no li resta un palmarès més que brillant, al mallorquí. Els seus anys de màxima glòria van ser els tres que va guanyar el mundial de MotoGP:  el 2010 i el 2012, en competència directa amb Dani Pedrosa, sobretot el 2012, en què Pedrosa va tornar a quedar segon, però a només 18 punts; i el 2015, quan va destronar Marc Márquez, que ja sumava dos títols mundials, i el seu duel amb Valentino Rossi va ser molt disputat. 330 punts per Lorenzo, 325 per Rossi. Era el rei de la gran cilindrada. I venia de dos títols mundials anteriors, en 250 -l'actual Moto2-, els anys 2006 i 2007.

Jorge Lorenzo s'haurà de plantejar com enfocar la resta de la seva vida, perquè marxa amb el desig complert de quan era petit: ser campió mundial de motociclisme.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut