Motociclisme

Jorge Lorenzo aconsegueix la "pole" a Laguna Seca tot i tenir una duríssima caiguda que el podria apartar del Gran Premi

Jorge Lorenzo ha aconseguit la "pole" en el Gran Premi dels EUA de Moto GP després d'una intensa i accidentada sessió de qualificació al sempre exigent traçat de Laguna Seca. La lluita entre els favorits per aconseguir la primera plaça ha anat tan al límit que a falta de pocs minuts per al final de la sessió el mallorquí i Stoner, tercer millor temps, han tingut dues duríssimes caigudes, les conseqüències de les quals els podrien apartar de la carrera. Valentino Rossi ha estat segon, mentre Pedrosa ha acabat quart i Toni Elias, sisè.

Actualitzat
Jorge Lorenzo ha estat protagonista de la sessió de qualificació del Gran Premi dels Estats Units de Moto GP per partida doble. D'una banda, perquè el pilot mallorquí ha sumat la seva quarta "pole position" de la temporada, i de l'altra, perquè ha tingut una caiguda molt dura i la seva participació a la cursa encara no està confirmada.

El de Yamaha, que ja ha estat el més ràpid en els últims lliures, ha dominat la qualificació, i ha superat un cop rere l'altre un Casey Stoner que no ha donat el braç a tòrcer. L'agressivitat de tots dos pilots els ha portat al límit i, fruit d'això, Lorenzo ha tingut un primer accident sense conseqüències. A més, tot just canviar de moto Lorenzo ha aconseguit el que finalment ha estat el temps de la "pole".

Dures caigudes

A falta de dos minuts per al final, però, l'espanyol ha tornat a tastar l'asfalt, i aquest cop amb molta més contundència. El pneumàtic de darrere de la seva Yamaha ha acusat la falta de temperatura i tota la moto s'ha regirat, i ha enviat Lorenzo dels núvols a la grava. L'impacte ha estat duríssim i el mallorquí, que no podia caminar, l'han traslladat a la clínica mòbil, on se li ha diagnosticat una subluxació a l'espatlla dreta i un fort cop al turmell.

Pocs segons després de l'accident de Lorenzo ha estat Stoner qui ha perdut el control de la seva Ducati i qui ha anat a parar a terra. L'australià també ha sortit disparat contra la grava i l'han hagut d'evacuar en llitera. Tant la participació de Stoner com la de Lorenzo en el Gran Premi són encara una incògnita.

Malgrat les caigudes, tots dos pilots han conservat els seus temps: primer l'espanyol, tercer l'australià. Valentino Rossi sortirà des de la segona posició, i Dani Pedrosa, des de la quarta. Toni Elias ha acabat amb el sisè millor temps per darrere de Dovizioso.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut