Futbol

Jordi Roura: "Tito no viatja a Vigo, però és molt possible que sigui a París"

Jordi Roura ha confirmat que el primer tècnic, Tito Vilanova, no viatjarà aquest divendres a Vigo per enfrontar-se dissabte amb el Celta, però que gairebé segur que marxarà amb l'equip a París dilluns per dirigir els blaugranes en el duel de Lliga de Campions contra el PSG.

Actualitzat
El segon entrenador del Barça, Jordi Roura, ha confirmat que el primer tècnic, Tito Vilanova, "no viatja" aquest divendres a Vigo per enfrontar-se dissabte amb el Celta, però que gairebé segur marxarà amb l'equip a París dilluns per dirigir els blaugranes en el duel de Lliga de Campions contra el PSG.

"La de Tito serà una incorporació progressiva. Els deu o quinze dies després del tractament són durs, perquè és quan apareixen els efectes secundaris", ha indicat Roura que ha afegit, que si bé aquesta tarda Tito ha dirigit l'entrenament, "no viatjarà a Vigo i, si tot va bé, hi ha moltes possibilitats que estigui a París", ha explicat. Per a Roura, el retorn de Vilanova de Nova York és "un revulsiu" per a l'equip, perquè "torna el cap, el primer entrenador", però també creu que el seu retorn a la feina se l'ha de prendre amb calma.

Sobre el partit a Balaídos, el segon entrenador del Barça ha volgut deixar clar que la considerable nòmina de lesionats que té l'equip no poden servir d'excusa: "Sortim amb l'equip que sortim, crec que oferirà indubtables garanties. A més, el Celta també té moltes baixes".

Per valorar la recaiguda de Xavi Hernández, que va marxar a la concentració amb Espanya sense tenir l'alta mèdica i ha tornat amb el bíceps femoral de la cama dreta de nou lesionat, Roura ha utilitzat un to conciliador. "Xavi va jugar perquè va tenir l'autorització dels metges de la selecció i ja està. També es van lesionar Pedro i Jordi Alba, perquè jugar a futbol sempre té un risc. Ara, del que cal preocupar-se és de recuperar-los bé i en el menor temps possible", ha comentat.

Aquestes tres baixes, unides a les dels també lesionats Carles Puyol i Adriano Correia i el sancionat Víctor Valdés, així com l'esforç que Leo Messi i Javier Mascherano van haver de fer amb l'Argentina a La Paz, obligarà Roura a fer rotacions contra el Celta.

Aquestes circumstàncies, i el fet que, tres dies després, el Barça hagi d'enfrontar-se amb el PSG en l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions, no significa que el líder del campionat -li treu tretze punts d'avantatge al Reial Madrid- no es prengui seriosament el partit contra el Celta. "Sigui quin sigui l'equip, l'afrontarem amb la màxima intensitat i serietat. El Celta es juga la permanència i rivals en aquest tipus de circumstàncies sempre són molt complicats", ha advertit el preparador català.

La pluja que està caient durant les últimes hores a Galícia podria deixar la gespa de Balaídos pràcticament impracticable, però Roura ha recordat que "aquest camp històricament sempre aguanta molt bé l'aigua" i que "el veritable problema es podrà plantejar si la pilota no corre".

Finalment, l'ajudant de Vilanova ha valorat que finalment l'exblaugrana Zlatan Ibrahimovic pugui jugar dimarts contra el Barça després que la UEFA li hagi perdonat un dels dos partits que havia de complir de sanció per la seva expulsió a Mestalla. "El PSG és un grandíssim equip, amb jugadors de talla mundial. Sense Ibrahimovic ja era un equip perillosíssim i ara més, perquè no discutirem el talent d'Ibra, però la seva presència no ens alterarà la nostra forma de ser ni la nostra manera de jugar", ha dit Roura.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut