Barça

Jordi Moix: "El nou Camp Nou serà un espai obert, sense façana i amb vistes a la ciutat de Barcelona"

El directiu del Barça que ha portat la designació del projecte de com ha de ser l'estadi del Barça del futur revela tots els detalls

Actualitzat

El dia de la presentació en societat del que ha de ser l'estadi del FC Barcelona, el nou Camp Nou, Lluís Canut ha entrevistat, al plató de l'"Efectivament", Jordi Moix, el comissionat de patrimoni o el que és el mateix, el membre de la directiva que ha encapçalat tot el procés de la designació de com serà el futur estadi del Barça.

Jordi Moix s'ha mostrat entusiasmat després de veure com el nou Camp Nou fa un pas més per ser "un somni que es fa realitat, avui és un gran dia per a tots els culers". De la proposta escollida, la de la japonesa Nikken Sekkei, d'entre les vuit finalistes, Jordi Moix ha detallat que "volíem aprofitar el grau d'intimitat i de proporcionalitat del Camp Nou actual, la visibilitat i la distribució, especialment la de la segona graderia" i traslladar-la a l'exterior de l'estadi, sense façana, tot obert perquè quasi es vegi l'interior de l'estadi des de fora. Es tracta de terrasses obertes, amb un aire mediterrani i perfectament integrat a l'espai Barça i a l'entorn. El fet de no tenir façana, Jordi Moix, confessa que els va entusiasmar, un tret diferencial, "sense pell", a diferència dels estadis construïts en els darrers anys, que estan embolcallats amb grans pantalles de leds. 

Per dins, l'estadi serà "com un passeig, el soci podrà passejar per l'estadi com si fos a les rambles" i és que tots els accessos i espais a l'anella perifèrica dels seients no tindran barreres arquitectòniques, seran uns interiors de l'estadi oberts i molt diàfans. A dalt de tot, una altre de les estrelles del projecte, un gran mirador de 360 graus a la tercera graderia per contemplar la ciutat de Barcelona.

La visió del terreny de joc també millorarà respecte l'actual, la primera graderia es farà més inclinada, mentre que la tercera serà més aplanada, tot perquè els espectadors no es perdin cap detall del que està passant a la gespa.

La inauguració està prevista per la temporada 2021-22. Jordi Moix destaca que no serà fàcil combinar l'activat esportiva i la remodelació de l'estadi, "compatibilitzar les obres i el calendari esportiu és un dels grans reptes, haurem d'explicar molt bé cada un dels passos perquè els socis ho entenguin i tinguin paciència", justament, sobre aquest aspecte, el directiu del Barça ha destacat que va ser un dels punts a favor de la candidatura guanyadora.

Un altre eix decisiu de cara a la selecció de com ha de ser el nou Camp Nou era l'econòmic; sobre això, Jordi Moix ha remarcat que no deixaran que passi ni un cèntim dels 400 milions previstos, "no posarem en risc la viabilitat financera del club ni l'esportiva; és un projecte sostenible".

Per últim, el darrer punt era la integració de l'estadi a la ciutat, l'harmonització amb l'entorn i l'obertura de 20 hectàrees per espais esportius i annexos. En aquest sentit, Jordi Moix reconeix que ja han tingut converses amb tots els grups polítics de l'Ajuntament de Barcelona i espera que el projecte sigui aprovat per unanimitat.

Sobre la polèmica el dia de la proclamació del projecte guanyador, quan "La Vanguardia" va filtrar el resultat hores abans, Jordi Moix hi treu ferro, "la decisió va ser unànime, però no es va contrastar entre tots els membres del jurat fins instants abans de l'exposició de les candidatures finalistes", i apunta a una "intuició encertada" del diari.
 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut