Jordi Gamito celebra la seva victòria en l'etapa d'aquest dilluns
Aventura

Jordi Gamito no afluixa i acaricia la victòria a l'Everest Trail Race

El corredor català ha sumat la cinquena victòria d'etapa consecutiva i si no hi ha un daltabaix aquest dimarts es proclamarà vencedor absolut de la prova

El domini de Jordi Gamito a l'Everest Trail Race és total i absolut. Aquest dilluns ha aconseguit la cinquena victòria consecutiva i, si no hi ha un autèntic daltabaix, dimarts es proclamarà vencedor de la prova.

En la penúltima etapa, els participants han tingut el plaer de córrer al peu de dos vuitmils tan emblemàtics com l'Everest i el Lohtse, i gairebé han tocat amb els dits l'Ama Dablam, que té el títol de la muntanya més maca de la Terra. L'etapa tenia 20 quilòmetres i un desnivell acumulat de 3.246 metres.

Després de creuar la capital del món xerpa, els corredors s'han dirigit cap a Tyangboche, final d'etapa, després d'un descens de gairebé 400 metres de desnivell. Jordi Gamito va dir que no arriscaria i que gaudiria del paisatge, però tot i això ha aconseguit la cinquena victòria, al davant del també català Joan Soler, que ha pujat al tercer lloc de la general.

En categoria femenina, tercera victòria per a la líder de la cursa, la nepalesa Purnimaya Rai, seguida de Manu Vilaseca, que ha arribat molt emocionada. Aquest dimarts s'acaba la prova amb una etapa de 30 quilòmetres.