Barça

Jordi Cruyff no descarta fitxatges al gener

El director esportiu del Barça, en una entrevista a TV3, explica que és complicat incorporar jugadors per la normativa de la Lliga, però que dependrà de les sortides i que tenen clar què han de fer si finalment poden fitxar algun futbolista

Laura Brugués SalóActualitzat

Jordi Cruyff ha suavitzat -en una entrevista a TV3- les paraules d'ahir de Joan Laporta, en què deia que no es podria fitxar en aquest mercat d'hivern. El director esportiu del Barça diu que ara mateix és complicat, per culpa de la nova normativa de control financer de la Lliga, i que tot dependrà de les sortides que hi pugui haver.

Abans de marxar a Qatar, Xavi va demanar per al mercat d'hivern Juan Foyth, Íñigo Martínez i el gran somni Bernardo Silva, és a dir, un lateral dret, un central i migcampista. En aquest sentit, Jordi Cruyff no ha descartat poder reforçar la plantilla al gener, quan s'obri el mercat d'hivern.

"Hi ha posicions que volem reforçar per donar més equilibri a la plantilla, però les lleis són les que són i si no podem fitxar haurem de seguir, però si, de sobte, podem fer alguna cosa, tenim clar què hem de fer."

Si hi ha sortides poden ajudar al fair play. Sobre si Memphis Depay pot ser un candidat, el director esportiu del Barça ha estat clar:

"A l'agost hi havia l'opció que sortís [Memphis], però ho veurem, perquè ara tenim Lewandowski sancionat amb tres partits, i si es lesiona un davanter, pot ser que l'acabis necessitant."

Més clara hauria de ser la situació de Frenkie de Jong, ja que el director esportiu del Barça ha assegurat que no hi ha cap pla perquè De Jong marxi del Barça en aquest mercat d'hivern.

Després del Mundial, un dels temes a tocar serà el futur de Sergio Busquets, que acaba contracte al juny.

"Quan torni del Mundial tindrem respostes [de Busquets], perquè el club ha de planificar el futur, però ell mereix el respecte de poder decidir com i quan."


Amb Endrick no va ser negociació

Sobre el jove de 16 anys Endrick, amb qui Xavi Hernández va parlar, Cruyff admet que més que una negociació va ser perquè conegués el club, tot i que no va ser l'únic que va visitar.

Renovacions de Balde i Iñaki Peña

Ara mateix, la direcció esportiva treballa en les renovacions d'Iñaki Peña i Balde, i es deixa per a més endavant la situació de Xavi, que acaba contracte el juny del 2024.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut