Barça

Jordi Cardoner confirma que els socis del Barça ja no podran viatjar amb el primer equip

El vicepresident primer del FC Barcelona ha comparegut en roda de premsa per fer balanç de l'àrea social de la temporada 2015-16

Actualitzat

En primer lloc, Jordi Cardoner, ha volgut destacar que els socis seguiran pagant el mateix preu per l'abonament per setena temporada consecutiva, amb l'execpció de la part proporcional a l'increment de l'IPC i la intenció és mantenir congelat aquest preu fins al 2021. En aquest sentit, el vicepresident primer del Barça, ha destacat que els socis del Barça són els que paguen menys "entre els grans clubs". L'abonament del Reial Madrid més car, per exemple, costa més del doble que el més car del Barça, i el mateix passa amb els més barats.

Un projecte que ha començat a la temporada 2015/16 ha estat FCB Desplaçaments, una iniciativa que ha facilitat que gairebé 5.000 socis s'hagin desplaçat mitjançant el Club per animar l'equip en els seus desplaçament, això sí, Cardoner ha confirmat que els socis ja no podran compartir l'avió amb el primer equip.

Sobre l'Espai d'Animació, el vicepresident primer del FC Barcelona ha comentat que "s'ubicarà a la zona baixa del Gol Nord i agruparà diversos grups que animin l'equip des del primer minut" i que es posarà en marxa en el primer partit de Lliga al Camp Nou d'acord amb els requeriments de la LFP i comptant amb l'assessorament dels Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa al volum de socis, actualment el Barça en té 143.459, un 92% dels quals viuen a Catalunya, un 26,4% són dones i un 20% són menors de 15 anys. Concretament, Cardoner ha desgranat al detall totes les accions que s'han fet de cara a afavorir els socis: famílies nombroses, menors de 6 anys, discapacitats i d'altres perfils que han gaudit de descomptes en el preu que paguen com a socis.

També ha valorat molt positivament la tasca realitzada amb les penyes i ha anunciat que es posarà en marxa la segona fase del projecte Penyes del segle XXI per "obrir i millorar el model de penya i apropar-lo als socis".

La Fundació, per la seva banda, només en "el curs 2015/16, ha tingut més de 700.000 beneficiaris de 49 països diferents", bona part d'ells vinculats en els programes de col·laboració que el club té amb Unicef. Cardoner també ha remarcat les noves aliances amb la Cruyff Foundation, la Fundació Éric Abidal i el programa "Invulnerables" de la Fundació Rosa Oriol que impulsa la mediàtica Sor Lucía Caram.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut