Jordan fa callar Pichardo amb el tercer millor salt de la història: 18,18
L'atleta nacionalitzat espanyol Jordan Díaz celebra l'or europeu (Reuters)
Atletisme

Jordan Díaz fa callar Pichardo amb el tercer millor salt de la història: 18,18

El jove de 23 anys ha aconseguit el rècord nacional i el campionat d'Europa de triple salt a la seva primera competició internacional amb Espanya

Redacció Esport3Actualitzat

L'atleta del combinat espanyol Jordan Alejandro Diaz es disputava l'or europeu en la prova de triple salt amb el veterà portuguès Pedro Pablo Pichardo, també nascut a Cuba com ell. Orígens similars entre dos atletes que tenen una relació plena de tibantors.

Pichardo, de 30 anys, ja havia reptat Díaz després de la qualificació:

"El campió passat vaig ser jo. 18 metres? Dimarts m'esperes aquí i et responc."

Jordan també va entrar en el joc i li va contestar:

"No ens portem gens bé, no ens hi hem portat mai. Ell és una mica peculiar, és el que hi ha. Si ell salta 18 metres jo en saltaré 18,01."

Al campió olímpic, mundial i continental la xuleria se li ha girat en contra i l'espanyol l'ha acabat destronant com a campió d'Europa de triple salt, amb una marca estratosfèrica. Si Pichardo saltava 18,04, Jordan arribava fins als 18,18.

És el tercer salt més llarg de tots els temps, només superat per Edwards i Christian Taylor (18,21). Una absoluta bogeria.

 

Jaël Bestué, a l'elit de la velocitat

Notable actuació de la catalana Jaël Bestué, setena a la final de 200 metres per sota dels 23 segons (22,93).

La catalana, pel carrer 9, ha tingut opcions de bronze fins just després del revolt, quan ha reduït la velocitat. Tot i això, no ha abaixat els braços i ha acabat setena d'Europa amb un temps de 22,93. Només Sandra Myers, fa més de 30 anys, i ella han arribat a una final europea de 100 mll. 

Anar al contingut