Rea recupera el liderat en el Mundial de Superbikes
Rea recupera el liderat en el Mundial de Superbikes
Superbike

Jonathan Rea trenca el domini de Ducati a Motorland Aragó

El nord-irlandès Jonathan Rea, amb Kawasaki, ha trencat l'hegemonia de Ducati al circuit de Motorland Aragó amb una doble victòria en la jornada de diumenge que li ha permès recuperar el liderat del Mundial de Superbikes; la murciana Ana Carrasco, que ha acabat sisena en la segona cursa, ha baixat al segon lloc de la general

Vicenç PradosActualitzat

El nord-irlandès Jonathan Rea, amb Kawasaki, ha trencat l'hegemonia de Ducati al circuit de Motorland Aragó amb una doble victòria en la jornada de diumenge que li ha permès recuperar el liderat del Mundial de Superbikes. Rea s'ha imposat amb molta claredat en la Superpole Race del matí, però en la cursa 2, després d'anar pràcticament tota l'estona en solitari al capdavant, una errada a falta de dues voltes ha donat a Chaz Davies (Ducati) l'opció de lluitar per la victòria.

Davies, que havia sortit des de la segona fila de l'engraellat i havia protagonitzat una gran remuntada, ha arribat als girs finals amb els pneumàtics molt gastats i no ha pogut seguir el ritme de Jonathan Rea, que torna a liderar el Mundial, ara amb deu punts de diferència respecte a Scott Redding (Ducati).

Cal destacar la tercera posició d'Álvaro Bautista (Honda), que la temporada passada havia guanyat les tres curses al circuit aragonès damunt d'una Ducati. Aquest tercer lloc del pilot de Talavera de la Reina ha permès a Honda tornar a pujar al podi en el Mundial de Superbikes, un fet que no passava des del 2016.

Ana Carrasco, segona al Mundial SSP300

Com ja és habitual, la cursa del Mundial SSP300 ha tornat a oferir emocions fortes des del moment de la sortida fins al moment de travessar la línia d'arribada. Tres Kawasakis han ocupat les tres primeres posicions, i al davant de les tres, l'holandès Jeffrey Buis ha repetit victòria, com en la jornada d'ahir. Avuit, però, en una cursa molt més ajustada i que no s'ha decidit fins a l'última volta. Fins a sis pilots han entrat en el mateix segon, i Buis s'ha imposat a l'italià Brianti per 134 mil·lèsimes. Un altre holandès, Scott Deroue, ha completat el podi en aquesta segona cursa.

Amb aquest doblet, Jeffrey Buis ha passat a ocupar el liderat del campionat, mentre la murciana Ana Carrasco, que ha acabat sisena en la segona cursa, ha baixat al segon lloc de la general, però a només dos punts de Buis. Carrasco, que va ser segona a la cursa de dissabte, no ha pogut treure profit de la velocitat punta de la seva Kawasaki en unes últimes voltes de constants canvis de posicions entre els sis pilots que lluitaven per la victòria.
En el Mundial de SSP, cap novetat. Una victòria més per a Andrea Locatelli (Yamaha), que en l'any del seu debut a la categoria està trencant tots els rècords. De moment, l'italià ha guanyat totes les curses de la temporada i ja treu quaranta-cinc punts al francès Jules Cluzel, segon a la general.

El Mundial de Superbikes no es mou de terres aragoneses, ja que el cap de setmana que ve el circuit de Motorland Aragó tornarà a acollir la pròxima prova del calendari, la cinquena de la temporada, el Pirelli Teruel Round.

 


 

 

Anar al contingut