Jonatan Soriano amb el Girona, un dels seus últims equips
Futbol

Jonatan Soriano anuncia que penja les botes després de gairebé 20 temporades en actiu al futbol professional

El del Pont de Vilomara posa punt final a la seva carrera com a futbolista coincidint amb el seu trenta-sisè aniversari. L'ex de l'Espanyol, Barça, Salzburg i Girona, entre altres equips, ha jugat més de 400 partits i ha marcat 273 gols en competició oficial

Avui 24 de setembre, Jonatan Soriano Casas compleix 36 anys i aprofitant l'efemèride ha decidit anunciar que deixa el futbol en actiu. El davanter del Pont de Vilomara posa fi a una carrera amb gairebé 20 temporades al futbol professional en lligues com ara l'espanyola, l'austríaca o la xinesa.

El 24 de maig del 2021 al Municipal de Castalia, Soriano disputava els seus últims minuts com a futbolista amb el Castelló. Era la jornada 41 de la temporada passada a Segona Divisió i en el minut 63 era substituït davant del Rayo Vallecano. Des d'aleshores, Jonatan Soriano no s'havia pronunciat sobre el seu futur fins avui, que ha comunicat que penja les botes.

La seva carrera va començar a l'Espanyol, equip amb el qual va debutar a Primera Divisió el 2002 i amb qui va passar a formar part de la primera plantilla en ple dret el 2005/06. Després va passar per l'Almeria, Polideportivo Ejido i Albacete, fins a arribar al Barça, amb qui va debutar al primer equip el 2009 en un partit de Copa amb la Cultural Lleonesa.

El gener del 2012 va fitxar pel Red Bull Salzburg amb qui es va convertir tres vegades pitxitxi de la Lliga austríaca marcant 174 gols en 203 partits, a més de donar 72 assistències. Va ser una icona del club de la beguda energètica fins que el febrer del 2017 buscant aires nous va continuar la seva carrera a la Xina i a l'Aràbia Saudita, des d'on va recalar al Girona, l'estiu del 2019, per després fitxar pel seu últim equip, el Castelló.

En gairebé 20 temporades al futbol professional, Jonatan Soriano ha jugat 424 partits en competició oficial amb els quals ha marcat 273 gols i ha donat 84 assistències.

Anar al contingut