Barça

Johan Cruyff, nomenat oficialment president d'honor del FC Barcelona

Johan Cruyff ha estat nomenat oficialment president d'honor del FC Barcelona en un acte solemne que s'ha celebrat aquest migdia a la sala París del Camp Nou. El president Joan Laporta ha estat l'encarregat d'atorgar-li la insígnia que el distingeix com a tal. L'acte ha congregat uns 200 convidats, entre els quals hi havia Sir Bobby Charlton o Eusebio, i també Guardiola, Puyol, Xavi i Valdés. En el seu discurs d'agraïment, Cruyff ha recordat emocionat la seva integració a Catalunya de la mà del desaparegut Armand Carabén. És el primer cop en 110 anys d'història que el Barça té un president d'honor.

Actualitzat
Sir Bobby Charlton i Eusebio da Silva, presidents d'honor del Manchester i el Benfica, respectivament, han volgut estar al costat de Johan Cruyff el dia del seu nomenament com a president d'honor del Barcelona. Aquestes llegendes vives del futbol mundial han compartit acte amb el present i el passat del club. L'autor del gol de Wembley, Ronald Koeman, el búlgar Hristo Stòitxkov i els companys de vestidor de l'holandès Asensi, Paco Martínez i Quimet Rifé no s'han perdut l'esdeveniment.

El present, de la mà de Guardiola, Iniesta, Puyol i Valdés, i una bona representació de jugadors i tècnics de les seccions.

Tot i la solemnitat de l'acte, també hi ha hagut temps de parlar del partit de dissabte. El d'avui ha estat un bon aperitiu per al Madrid-Barça del Bernabéu; allà es trobaran Alfredo Di Stéfano i el seu homòleg a partir d'avui, Johan Cruyff.

La trajectòria del president d'honor

Johan Cruyff va arribar al FC Barcelona l'estiu del 1973 i es va convertir oficialment en el primer estranger de la Lliga, després que es determinés que el campionat espanyol quedava obert a jugadors d'altres països, tot i que ja existia la fórmula dels oriünds (amb ascendència espanyola) i que s'havien acceptat alguns jugadors procedents de l'est (Kubala, Puskas...).

Cruyff va arribar procedent de l'Ajax d'Amsterdam i va ser al Barça durant cinc temporades. Posteriorment, va jugar als Estats Units i va tornar a Europa per acabar la seva carrera al seu país, on també es va iniciar com a tècnic a l'Ajax per fitxar pel Barça el 1989, fins que el 1996 va ser acomiadat. Retirat del futbol, l'any  passat va acceptar fer-se càrrec de la selecció catalana.

Una decisió polèmica

És el primer cop en els 110 anys d'història de l'entitat que es fa un nomenament d'aquestes característiques. Un nomenament, però, que no ha estat exempt de polèmica pel moment en què es fa, a les portes d'unes eleccions, i perquè ha estat una decisió unilateral de la junta directiva, sense el consens de la massa social del Barça. Cruyff, en alguns moments visiblement emocionat, ha rebut la insígnia que el distingeix amb aquest càrrec honorífic de mans del president Joan Laporta.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut