El Purito aconsegueix mantenir-se segon a l'etapa reina que ell mateix va dissenyar (EFE)
Ciclisme

Joaquim "Purito" Rodríguez no pot amb Fabio Aru a l'etapa reina de La Vuelta

Emocionant i disputat final d'etapa a La Vuelta que provoca canvi de líder a la general. El Purito aconsegueix mantenir-se segon i Mikel Landa guanya l'etapa reina disputada a Andorra

Actualitzat

La Vuelta torna a rodar després de la jornada de descans, onzena etapa entre Andorra la Vella i Cortals d'Encamp, una jornada de les més complicades de la prova. La primera presa de contacte amb els Pirineus no ha decebut les expectatives, una etapa dissenyada personalment per Joaquim "Purito" Rodríguez, amb quatre ports de primera, un de categoria especial, el Coll de la Gallina, i un port de segona.

La victòria se l'ha emportat Mikel Landa, de l'equip Astana, però el més destacat són els canvis a la classificació general. Fabio Aru, company d'equip de Landa, ha arribat just darrere del basc i passarà a lluir el mallot vermell, mentre que el Purito es posa en segona posició, a només 27 segons de l'italià, després d'una aferrissada lluita als darrers quilòmetres de l'etapa. El fins ara líder, l'holandès Tom DuMoulin, cau al tercer lloc.

Chris Froome ha dit pràcticament adéu a La Vuelta després de caure als inicis de l'etapa, tot i que l'accident ha estat prou lleu per reincorporar-se a la competició, l'ascens al Coll de la Gallina li ha acabat passant factura i s'ha despenjat del grup capdavanter. Al final ha arribat a quasi nou minuts del vencedor.

La següent etapa, amb arribada a Lleida, serà molt més suau, amb tan sols un port de segona categoria i la major part del recorregut estarà dominada pel descens.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut