Barça

Joaquim Maria Puyal deixarà de narrar els partits del Barça a Catalunya Ràdio

El periodista barceloní, que des del 1976 retransmet els partits del Barça en català, explica que "vull reorientar la meva carrera professional."

Actualitzat

L'adéu d'un mestre. Joaquim María Puyal ha anunciat aquest dimecres que a partir de la temporada que ve no retransmetrà els partits del Barça a Catalunya Ràdio.  

Puyal, un pioner de les transmissions dels partits del Barça en català –va fer la primera, per Ràdio Barcelona, l'any 1976- és l'encarregat de fer les transmissions de l'equip blaugrana per Catalunya Ràdio des del 1985. El periodista, de 69 anys, ha explicat que "no em jubilo, després de 50 anys vull reorientar la meva carrera professional". I per aquesta raó, després de 50 anys de transmissions de futbol, havent donat veu a més de 3.000 partits i esdeveniments esportius, ha anunciat que ho deixa. Aquest dijous ho explicarà a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, a partir de les 8.30.

"La Transmissió d'en Puyal", "LaTdP", s'ha emès durant 33 anys a Catalunya Ràdio. Ha estat un format original de quatre hores de durada, que tal com ha explicat ell mateix a la pàgina Weloba, ha donat a l'audiència "molt més que l'estricta transmissió". Puyal s'ha referit al "magnífic" equip de la TdP, de qui ha expressat que sense ells, tot això "hauria estat impossible". També ha volgut destacar el suport dels anunciants i patrocinadors, sense els quals "no hauríem pogut fer front a una producció tan ambiciosa com la nostra".

Per a Puyal, la clau que explica haver-se mantingut 50 anys en el primer nivell de l'oferta radiofònica són els oients:

"La clau sempre està en l'audiència. L'oient ha de passar davant de tot. La nostra feina només té sentit si, abans que res i ningú, tenim present que el que hem de fer és servir les persones que ens escolten".

"Declarar-se culer no ha estat un problema a l'hora de fer la feina". Joaquim Maria Puyal ho explica així: "Tothom és d'algun equip. Més val dir-ho de cara". I ha afegit: "Ara bé, a l'hora de treballar has de procurar dir les coses tal com són. Una cosa és la proximitat emocional que tens com a seguidor del teu equip i una altra la distància narrativa que has de tenir com a professional de la comunicació". I també ha volgut remarcar que "si el Barça no fos tan gran, no hauria tingut força ni il·lusió per mantenir les ganes fins a l'últim partit".

Puyal ha volgut agrair la confiança dels directius de Ràdio Barcelona, Catalunya Ràdio i la CCMA, que li han permès arribar a 50 anys de transmissions radiofòniques. "He mirat de correspondre'ls treballant amb el mateix entusiasme del primer a l'últim dia".

Sobre el seu futur diu:

"No sé què faré demà. Però sé que no podré treure'm de sobre ni la passió per la comunicació ni l'amor per les paraules fins el dia que em mori".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut