Joan Laporta visita els projectes de la Fundació a Arauca, Colòmbia (FC Barcelona)
Joan Laporta visita els projectes de la Fundació a Arauca, Colòmbia (FC Barcelona)
Barça

Joan Laporta: "Si no millorem el fair play, no podrem fitxar aquest hivern"

El president blaugrana ha explicat que, tot i tenir recursos, el club haurà de millorar el fair play si vol incorporar jugadors al mercat d'hivern

Redacció Esport3Actualitzat

Joan Laporta, acompanyat de Marta Segú, directora general de la Fundació Barça, es troba a Arauca, a la zona en què Colòmbia limita amb Veneçuela.

Allà, el president del Barça està visitant els projectes que duu a terme l'entitat, en què participen més de 500 nens, nenes i adolescents refugiats veneçolans i desplaçats colombians.

En aquest context, Laporta ha concedit una entrevista a RAC1 on ha valorat els diferents projectes que duu a terme la Fundació, ha parlat d'un possible retorn de Leo Messi a Barcelona i ha explicat per què el club haurà de fer moviments econòmics si vol reforçar l'equip en el mercat d'hivern.

La possibilitat que Messi torni al club

El president del Barça no ha pogut evitar la pregunta sobre un dels temes de més actualitat blaugrana: el possible retorn de Messi. Un tema transversal que fins i tot ha arribat a Colòmbia:

"Em preguntaven per Lewandowski, Pedri i Gavi, però, sobretot, per Messi. Em deien que havia de fer que el Leo tornés al Barça, i jo els vaig respondre que Messi és del Barça. Vagis on vagis, tothom identifica Messi amb el Barça, i a mi m'agrada. Sobre el tema del seu retorn, és complicat. Ell és al PSG i no m'agradaria entrar en polèmiques amb aquest club."

La situació econòmica del Barça

"Les palanques que vam fer a l'estiu han salvat el club de la ruïna i ara estem en un procés de recuperació econòmica i aviat agafarem els nivells prepandèmia i, per tant, serem un dels clubs sòlids econòmicament del món. Si, a sobre, se li afegeix la Superlliga, tindrem una millora substancial."

La Superlliga, necessària

El president del Barça ha tornat a defensar amb fermesa el projecte de la Superlliga, i ha dit que espera una resolució favorable a la seva creació. Si es guanyés, "podria arribar a representar fins a 350 milions d'euros per al Barça".

Tot i això, ha apuntat que després caldria obrir un diàleg amb la UEFA.

La renovació de Dembélé

El francès és una peça fonamental en l'esquema de Xavi Hernández i el club blaugrana l'estaria intentant renovar. Sobre això, diu Laporta:

"A l'Ousmane el tenim content i motivat, ja hi haurà temps per parlar de la renovació. Estem sempre pendents de les situacions contractuals, però en aquests moments no és el que més ens ocupa."

Interès en Luis Díaz

"Quan Luis Díaz estava al Poto vam parlar amb el seu representant. En el moment que va passar estàvem en una situació econòmica complicada que havíem de resoldre, i el Liverpool se'ns va avançar."

Fitxatges al mercat d'hivern

Sobre la possibilitat que el club faci nous fitxatges en el pròxim mercat de fitxatge, ha estat més previngut que durant l'entrevista a l'Sport, i s'ha limitat ha reafirmar-se en el topall del fair play financer:

"Sobre reforçar l'equip a l'hivern, tenim el hàndicap del fair play, que ens limita molt a l'hora de decidir si podem portar un jugador o no. L'eliminació de la Champions també ens ha perjudicat. Estem treballant per veure com compensem els vectors que afecten el fair play perquè si l'entrenador i la secretaria tècnica volguessin fitxar, poguessin fer-ho."

ARXIVAT A:
MessiDembélé
Anar al contingut