Futbol

Joan Laporta presenta Éric Abidal com el secretari tècnic del seu projecte

L'exjugador blaugrana serà el responsable esportiu de la precandidatura encapçalada per Laporta per tornar a la presidència del Barça

Actualitzat

Joan Laporta ha presentat aquest migdia la seva precandidatura a la presidència del Futbol Club Barcelona. Laporta, que va presidir l'entitat del 2003 al 2010, ha desgranat els trets bàsics del seu programa, basat en uns pilars cabdals: Cruyff, Masia, Catalunya i Unicef. El seu objectiu: "Portar el Barça cap a una nova dècada prodigiosa".

Éric Abidal serà el secretari tècnic en el nou projecte, i també s'han vist algunes cares conegudes que s'integren dins el projecte de Laporta per als diferents esports: José Ramón Alexanko (futbol base), Ludovic Giuly (futbol), Roger Grimau i Audie Norris (bàsquet), Enric Masip (handbol) i Gaby Cairo (hoquei patins).

Alguns dels punts més destacats de la seva presentació:

Luis Enrique: "Entenc que la filosofia que nosaltres vam introduir en els tècnics de la casa es manté amb Luis Enrique. És fonamental per aconseguir èxits esportius. Luis Enrique encaixa en la filosofia de Johan Cruyff amb les seves variants, com en el seu temps ho van fer Frank Rijkaard o Pep Guardiola. Tot evoluciona, però per nosaltres encaixa. A més, és de justícia que continuï".

Filosofia de club: "La filosofia de la victòria s'ha instal·lat en el club. Vam aconseguir desterrar velles pors i agafar un hàbit guanyador i això s'ha mantingut".

La Masia: "És una de les pedres angulars del club. Amb el talent no n'hi ha prou i als nens que vénen se'ls ha d'ensenyar una sèrie de valors. A nosaltres ens va donar uns resultats extraordinaris que encara es veuen en el present immediat. Nosaltres ara volem posar les bases del futur. Pensem que en els últims temps no ha funcionat com hauria de funcionar i esmerçarem esforços per millorar-ho"

Catalunya: "El Barça va néixer aquí i tenim un compromís amb el procés que està vivint el país per la seva independència. Amb respecte per totes les idees però amb compromís amb la voluntat del poble català i la llengua catalana. El nostre projecte és desacomplexadament catalanista. Però el Barça és un club global, democràtic i obert al món en què caben totes les sensibilitats".

Unicef: "És un altre dels pilars del nostre programa perquè il·lustra la tasca del Barça per retornar part del que ens dóna la societat. Hem de ser agraïts. Si bé ens sentim admirats per la seva forma de jugar i guanyar, a mi m'agrada veure que el Barça és estimat pels seus principis. Som uns ferms defensors d'aconseguir aliances globals amb una sensibilitat especial, especialment pels nens i nenes més vulnerables. En aquest sentit estem treballant diverses opcions pel que volem: que Unicef torni a la part del davant de la samarreta del Barça."

Més participació dels socis: "Els temps han canviat molt des del 2010. Les noves tecnologies ens permetran tenir fòrums de participació dels socis per decidir per exemple com han de ser les pròximes samarretes de l'equip".

Transparència: "Donarem una informació trimestral dels comptes del club. Les noves tecnologies permeten donar més informació"

Espai Barça: "Respectarem la decisió adoptada en referèndum i el primer que faré si tinc la confiança dels socis és una entrevista amb l'alcaldessa, Ada Colau, per veure com articulem aquest projecte. Nosaltres, però, parlem del Nou Camp Nou. Un cop arribem a un consens ho sotmetrem als socis del Barça i espero fer-ho durant aquest mandat perquè és un projecte cabdal per al futur del club. El projecte presentat s'assembla al que vam presentar nosaltres però està menys definit".

Triplet: "Nosaltres vam celebrar el triplet. En una campanya electoral tenim suficients arguments. Tenim un sextet, i la base d'aquest triplet va ser feta en la nostra època. En qualsevol cas, és un èxit del Barça i n'estem orgullosos. Els artífexs dels èxits esportius són bàsicament els jugadors".

Qatar: "En el nostre projecte no hi té lloc. Entenem que vincular el club a un país no és pràctic. Serem capaços de generar els recursos que ara aporta Qatar d'una altra manera".

El paper de Cruyff: "Va costar molt que acceptés la presidència d'honor del club. Va ser un error fer-lo fora. És una qüestió que parlarem amb tranquil·litat".

Els dos bàndols: "El soci haurà de decidir si fa confiança a aquells que amb les seves mentides han fet que el Barça estigui processat per corrupció, i que s'han dedicat a difamar, o pels qui no tenim res a amagar i estem nets. I això que han intentat de tot contra nosaltres. Jo espero que deixin de fer demagògia".

Puyol: "Amb Puyol tenim bona relació, com amb el Pep. Sé que sempre tindré el seu apreci. El Carles ja em va comentar fa temps que ell tenia previst estar un temps fora i em va semblar lògic. Més tard vaig veure a la premsa que es vinculava el seu nom amb el meu projecte però ni jo l'hi vaig proposar ni ell em va demanar res. Ell es vol preparar per continuar vinculat al món del futbol".  

Acció social de responsabilitat: "Si surto escollit la retiraré perquè és injusta i desproporcionada. És increïble que encara estigui vigent quan es va dir des de la directiva que volien la pau del barcelonisme i van recórrer la sentencia".  

El paper de Rosell: "Rosell i Bartomeu són indissociables. Van estar posant pals a les rodes contínuament quan nosaltres presidíem el club. A partir del moment que Rosell desapareix sense donar explicacions, Bartomeu es posa al capdavant. Sempre han estat junts. Encara que facin veure ara que no es coneixen, no s'ho creguin. Estan treballant junts. Segur".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut