Actualitat blaugrana

Joan Laporta critica la marxa dels joves talents del planter del Barça

El president del Barcelona, Joan Laporta, va aprofitar la inauguració de la ciutat esportiva Joan Gamper per criticar la fugida dels joves jugadors del club català cap a equips anglesos, com el cas de Cesc Fàbregas, Gerard Piqué o Fran Mèrida, i va reivindicar el valor de la formació del planter blaugrana. En el seu discurs d'inauguració, Laporta va demanar als joves jugadors del planter que tinguin "fe" en el projecte barcelonista "perquè a més de futbolistes formem persones", però va llançar una crítica directa a la política esportiva d'equips com l'Arsenal o el Chelsea, clubs que han fitxat joves jugadors del Barca.

Actualitzat

 "A nosaltres ens agrada ser més que un club i formar persones. Uns altres, en canvi, tenen altre concepte de descobrir talents i es fixen en nosaltres, aprofitant-se de la nostra feina", va lamentar el president. Laporta també va demanar "que es valori l'esforç i la inversió" del Barcelona en la formació dels seus jugadors. A més, el president va recordar que els grans èxits de la història del Barcelona "han arribat quan el planter és un cinquanta per cent de l'equip, com passa ara".

Laporta va agrair la seva feina "a totes les persones que han fet possible la nova ciutat esportiva", encara que no va esmentar a Josep Lluís Núñez, expresident del club que va comprar els terrenys en 1989 . "Aquesta temporada es recordarà pel doblet, però també per la inauguració de la ciutat esportiva", va afegir el president.

José Ramón Alexanko, responsable del futbol base del club, va destacar la millora que les noves instal·lacions suposen en la feina diària. Aprofitant la seva presència en la inauguració, Alexanko va repassar succintament l'estat del planter i va assegurar que alguns jugadors del Barcelona B, "cas de Rodri, Verdú, Peña, Fragoso o Cristian estan molt sol·licitats i el club no els tallarà la carrera", en al·lusió a possibles cessions.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut