L'empresari hoteler Joan Gaspart
L'empresari hoteler Joan Gaspart

Joan Gaspart, investigat per estafar 16 milions d'euros a un príncep saudita

L'hoteler hauria amagat 15 milions d'euros de deute i hauria demanat un préstec d'1,6 milions sense el consentiment de l'empresari saudita

Actualitzat

L'empresari Joan Gaspart i els seus fills Juan i José Gaspart han estat citats a declarar com a imputats per una suposada estafa i ocultació dels impagaments a la Seguretat Social per una querella que ha presentat el príncep saudita Turki Bin Nasser.

L'acusació considera que va amagar impagaments a la Seguretat Social per valor de més de 15 milions d'euros a l'hotel Fairmont Rey Juan Carlos I, i que va posar el Palau de Congressos com a garantia d'un préstec d'1,6 milions d'euros sense el consentiment dels seus propietaris.

Sol·liciten una fiança de 16.637.512 euros per assegurar la responsabilitat civil o l'embargament dels seus béns per valor de la mateixa quantitat.

La querella la va arxivar a l'abril el Jutjat d'Instrucció 16 de Barcelona, però a l'octubre l'Audiència de Barcelona va ordenar admetre la querella criminal per estafa presentada per Barcelona Projects del príncep saudita.

Barcelona Projects és la propietària del Complex Reial, que inclou l'Hotel Fairmont Rey Juan Carlos I i el Palau de Congressos de Catalunya, uns espais llogats i explotats per Husa, de Joan Gaspart.

 

 

L'acusació indica que l'empresa Husa i Banquetes Reunidos SL, de Joan Gaspart, van ocultar el deute i van actuar en benefici propi, posant en perill el complex.

"Van malbaratar completament el complex per buscar el seu propi benefici (i es van arribar a apropiar importants quantitats de diners); van incomplir totes les obligacions i les que tenien enfront de tercers; gairebé van portar el complex a la fallida total."

"És a dir, els querellats van ocultar dolosament els deutes contrets amb la Seguretat Social per, amb evident ànim de lucrar-se, pactar un preu a l'acord contret amb la querellada en perjudici d'aquesta última, acord que mai hauria estat assolit si no s'hagués ocultat l'existència dels esmentats deutes."

 

Segons l'acusació, els Gaspart, "en una actuació desesperada per obtenir diners per atenuar la catastròfica situació financera d'HUSA", hauria demanat un préstec amb garantia hipotecària a l'entitat Caixa Geral per un import d'1,6 milions d'euros oferint el Palau de Congressos de Catalunya com a garantia, sense coneixement dels propietaris, que són Barcelona Projects. El querellant explica en l'escrit que els diners del préstec van acabar en els comptes d'HUSA i que ara el querellant ha hagut de pagar la quantitat per evitar l'execució hipotecària.

Joan Gaspart haurà de declarar divendres que ve, i els seus fills ho faran el 14 de gener pel mateix motiu.

L'empresari hoteler Joan Gaspart va ser president del FC Barcelona entre el 2000 i el 2003 i actualment és vicepresident per a Assumptes Internacionals i Institucionals de la Reial Federació Espanyola de Futbol.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut