Atletisme

Sense rècords del món a la Cursa dels Nassos

Jimmy Gressier i Genzebe Dibaba, en la cursa de 5 quilòmetres, i Mohammed Adouni i Hellen Obiri, en la de 10, han estat els guanyadors d'aquesta edició. Santiago Cátrofe (13.40) i Esther Guerrero (16.03) han batut els rècords de Catalunya

Redacció Esport3Actualitzat

La tradicional Cursa dels Nassos s'ha disputat, com cada 31 de desembre, a Barcelona. Aquest any, amb participació de luxe, especialment a la categoria femenina. De moment ja s'ha corregut la primera cursa dels professionals, la de cinc quilòmetres. La victòria en categoria masculina ha estat per al francès Jimmy Gressier, que ha fet un temps de 13 minuts i 39 segons.

Finalment no hi ha hagut rècord del món de l'etíop Genzebe Dibaba en categoria femenina. Dibaba s'ha imposat amb un temps de 15 minuts i s'ha quedat a 16 segons de la millor plusmarca mundial. Sí que hi ha hagut rècords de Catalunya, tant en categoria masculina com en femenina, a càrrec de Santiago Cátrofe, segon amb un registre de 13.40, i d'Esther Guerrero, tercera amb 16.03, respectivament.

Andouni i Obiri, guanyadors a la cursa de 10 quilòmetres

A la prova de 10 quilòmetres, el campió d'Europa de 10.000 metres, el francès Mohammed Andouni s'ha imposat amb moltíssima claredat amb un temps de 27 minuts i 42 segons. L'expectació en aquesta cursa estava centrada en Hellen Obiri, subcampiona olímpica dels 5.000 metres als Jocs de Rio i que volia intentar fer el rècord del món de la distància, però que finalment no ho ha aconseguit. La keniana, això sí, ha estat la guanyadora en categoria femenina amb un crono de 30 minuts i 53 segons, lluny de la millor plusmarca mundial de la seva compatriota Joyciline Jepkosgei (29.43).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut