Natació

Jessica Vall i els nedadors del Sant Andreu, entrenant al mar esperant les piscines

El grup de natació del Sant Andreu fa un parell de sessions setmanals al mar mentre esperen la reobertura de les piscines. De moment continuaran tancades, excepte les del CAR de Sant Cugat, que obrirà dilluns

Xevi BardoletActualitzat

Són dos quarts de 9 del matí d'un divendres. A les platges de Barcelona, mentre els surfistes busquen l'onada i algun nedador amateur ja fa una estona que s'exercita, arriba el grup d'elit del Club Natació Sant Andreu. Un grup que, com explicàvem fa uns dies, segueix fent sessions telemàtiques en sec, però que ara té una alternativa aquàtica, a l'espera de l'obertura de les piscines. Com explica el seu entrenador, Jordi Jou, no es tracta de fer res extraordinari:

"Es tracta que nedin i posin el cos en horitzontal, feia moltes setmanes que no podien. Venim a aquesta hora perquè a les 6 del matí -quan normalment comença un entrenament de natació- l'aigua està més freda. Tampoc més tard ja que, tot i que alguns tenen el permís d'esportistes d'alt nivell i podrien venir a qualsevol hora, preferim que no hi hagi malentesos amb la gent que ens trobem."

Jordi Jou, donant indicacions als nedadors


El grup del Sant Andreu es troba amb un mar prou tranquil però amb una temperatura de 17 graus. És un hàbitat més favorable per a fondistes com el granollerí Albert Escrits, però és complicat fer-hi un entrenament específic per a la bracista Jessica Vall.

"No estem acostumats a nedar amb neoprè, que canvia la flotabilitat del cos. Les onades també em dificulten el treball. Però bé, ara l'objectiu no és fer sèries de braça, l'important és agafar el ritme i això ho fem amb crol i amb estils."

Jèssica Vall, en una imatge sota l'aigua

També és complicat per a la velocista Lidón Muñoz.

"Em costa molt amb aquestes temperatures, no faig aigües obertes. Tot i el fred i el neoprè, intento recordar gestos tècnics que havia aconseguit. Estic molt emocionada de tornar a flotar."

A partir de dilluns uns quants nedadors es podran retrobar amb la piscina, ja que s'obrirà el CAR de Sant Cugat. D'altres d'aquest mateix grup de treball del Sant Andreu hauran de seguir venint al mar, ja que les piscines dels clubs seguiran tancades, una decisió que no ha agradat gens al col·lectiu aquàtic. Jessica Vall demana:

"Si us plau, que valorin els protocols de seguretat que s'han presentat a les piscines. Que no ho vegin només com un centre recreatiu on tothom està allà, sinó que s'hi pot entrenar de manera ordenada."

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut