Natació

Jessica Vall, fora de la final dels 100 metres braça de l'Europeu, però amb nou passaport olímpic

La nedadora barcelonina ha quedat vuitena de la segona semifinal de l'Europeu, però la marca d'1:06.93 li serveix per aconseguir el bitllet per a Tòquio també en la prova de l'hectòmetre de braça.

Redacció Esport3Actualitzat

Fora de la final, però dins dels Jocs Olímpics. Jessica Vall també nedarà els 100 metres braça aquest estiu a Tòquio. A Budapest ha quedat fora de la final després de ser vuitena en la segona semifinal. Però la marca d'1.06:93 li ha permès nedar per sota de la mínima olímpica (1.07:07) i, per tant, s'assegura participar en les dues proves de braça en els Jocs (100 i 200 -on ja tenia la mínima-).

Aquest matí, la nedadora barcelonina ja havia nedat per sota de la mínima olímpica amb un temps d'1.07.03. Això li ha servit per establir el dotzè millor temps de les sèries i entrar en les semifinals. Però s'ha de referendar la marca en la semifinal i ho ha aconseguit. Marina Garcia, per la seva banda, ha quedat eliminada amb un crono d'1.08.69, la vint-i-cinquena millor marca general.

Vall competirà els pròxims dies en la seva prova forta -els 200 braça- a l'Europeu de Budapest. En aquesta prova, la nedadora del Sant Andreu ha pujat tres cops al podi: bronze a Berlín 2014 i plata a Londres 2016 i Glasgow 2018.

Rècord del món de Kolesnikov i bronze d'Hugo González

En els 50 esquena, el rus Kliment Kolesnikov ha tornat a baixar de la barrera dels 24 segons i per segon dia consecutiu ha batut el rècord del món. En la final l'ha deixat en uns estratosfèrics 23.80. En la mateixa prova, el mallorquí Hugo González de Oliveira ha guanyat el bronze amb un temps de 24.47. Una marca que suposa un nou rècord d'Espanya i destrona el català Ashwin Wildeboer (24.48).

Anar al contingut