Jeremy Lin defensant contra els Washington Wizards
Jeremy Lin defensant contra els Washington Wizards (Keith Allison CC BY-SA 2.0)
NBA

Jeremy Lin denuncia racisme a l'NBA: "M'han dit 'coronavirus' a la pista"

L'NBA està investigant la denúncia feta pel jugador d'origen asiàtic

Redacció Esport3Actualitzat

El jugador del Warriors de la G-League de l'NBA (la lliga de desenvolupament) Jeremy Lin ha destapat a les seves xarxes socials un cas de racisme contra ell. Segons el jugador, a la pista va sentir com li deien "coronavirus" per referir-se a ell.

En un missatge corprenedor a Instagram, ho ha explicat així:

"Ser un nord-americà d'origen asiàtic no vol dir que no experimentem pobresa o racisme. Tenir 9 anys d'experiència a l'NBA no treu que m'hagin dit 'coronavirus' a la pista. Soc un home de fe però lluito igualment per la justícia, tant per mi com pels altres. Per això hi tornem, a explicar-vos com ens sentim. Hi ha algú escoltant?"

Lin no dona detalls de quan ha passat ni de qui el va insultar, però l'NBA ha obert una investigació.

El jugador, de 32 anys, va jugar amb els Warriors com a "rookie" la temporada 2010-11. Aleshores va fitxar pels Knicks, on ho va fer tan bé que la febre pel jugador va donar lloc al terme "Linsanity", un joc de paraules entre "Lin" i "insanity" (bogeria). Va abandonar l'NBA al 2019 quan era jugador dels Raptors per marxar a la Xina i aquest 2021 ha tornat als Estats Units per jugar amb els Santa Cruz Warriors de la G-League.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut