Marc Márquez i Jenny Anderson celebrant la victòria a Austin (EFE)
MotoGP

Jenny Anderson, el secret més ben guardat de Marc Márquez

Pionera en el món de la telemetria, l'enginyera de dades per la Universitat d'Oxford Brookes s'ha fet un lloc en un esport predominat per homes

Marc Márquez va aconseguir a Austin la seva segona victòria de la temporada. Al podi, el de Cervera ho va celebrar amb una enginyera del seu equip: Jenny Anderson. El pilot d'Honda va voler donar visibilitat a la tasca de les dones en un món predominat àmpliament per homes. L'enginyera és pionera en el món de la telemetria, fet pel qual Marc Márquez va demanar el seu fitxatge.

La britànica va acceptar el repte que li va proposar el vuit vegades campió del món de MotoGP, un projecte que ha començat aquesta temporada. Malgrat els problemes físics del català, que no li han permès completar la temporada de manera regular, la britànica ha estat fent un treball que ha tingut la seva recompensa.

L'integrant d'Honda prové de l'equip KTM, on s'encarregava de les estratègies de cursa de Pol Espargaró, ara company de Márquez. La marca austríaca va fitxar Anderson abans de tenir la primera moto a MotoGP, el 2015. L'enginyera havia de treballar a temps complet al Departament d'electrònica de l'RC 16 que conduiria el finlandès Mika Kallio. La seva excel·lent tasca la va portar a Honda, i Marc Márquez va voler premiar-la fent-la pujar amb ell al podi d'Austin.

 

Anar al contingut