Barça

Javier Tebas: "El Barça haurà de trobar alternatives per poder inscriure Gavi"

El president de la Lliga també ha instat Luis Rubiales a destituir Joan Laporta com a vicepresident de la Federació Espanyola

Redacció Esport3Actualitzat

El president de LaLiga, Javier Tebas, ha advertit el Barça que s'haurà d'adaptar a la normativa de control econòmic de LaLiga per poder inscriure Gavi, que torna a tenir fitxa del juvenil des d'avui per decisió judicial.

"Gavi no està inscrit per a la temporada que ve, però tampoc el veig fora del Barça. El club ha de buscar vies alternatives per inscriure'l; és del Barça des del planter, però hauran de seguir les normes de control econòmic perquè continuï. I nosaltres no canviarem les normes ni pel Barça ni per cap altre club."

El màxim responsable de la patronal futbolística també s'ha referit al cas Negreira, tot i que no ha volgut valorar les últimes informacions periodístiques publicades aquest dimarts al vespre.

Tebas ha demanat a Luis Rubiales, el president de la Federació Espanyola, que destitueixi Joan Laporta del seu càrrec de vicepresident de la RFEF.

"Més que Laporta dimitir, hauria de ser Rubiales qui el destituís. El seu club està implicat en aquest cas i ha de donar moltes explicacions. És un club que ha estat vint anys pagant al vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, i només per això no hauria de ser a la junta directiva de la RFEF. Laporta va participar en els pagaments, encara que en l'àmbit penal els pagaments hagin prescrit. Tampoc crec que Rubiales estigui protegint el Barça."

Davant dels mitjans, Javier Tebas ha instat Rubiales a destituir Laporta com a vicepresident de la RFEF

Tebas s'ha referit a aquest cas com a "un problema de tota LaLiga", i ha recordat que la patronal va denunciar el cas al comitè d'ètica de la UEFA, que ha sol·licitat informació a la Federació Espanyola.

El president de LaLiga també ha criticat el tractament que s'ha donat des de la televisió oficial del Reial Madrid del clàssic de diumenge al Camp Nou.

"No miro habitualment Real Madrid Televisión, però em sembla malament el que fan. Mai un mitjà oficial d'un club hauria de comportar-se així per sistema, és exagerat. Estan danyant la reputació d'una competició que també estan jugant el Madrid i el Barça. El reglament de la Federació Espanyola hauria de preveure sancions per comportaments com aquests, i si més no també s'han obert expedients per situacions semblants."


Javier Tebas, sempre incisiu amb tot el que depèn de la Federació Espanyola, no s'ha mostrat especialment optimista amb l'aplicació del fora de joc semiautomàtic a partir de la temporada que ve a LaLiga --"millorarà, però no solucionarà els problemes, perquè la línia igualment s'haurà de traçar"--, i, de fet, ha criticat el funcionament del VAR: "Cal donar-li una volta, perquè el problema del VAR no és només dels fores de joc: també és de les mans, els penals i les targetes vermelles; cal debatre i trobar solucions".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut