Javier Lambán s'encara amb Pau Gasol: "Ha estat un aliat de l'independentisme"
Lambán convida Pau Gasol a "informar-se" millor sobre els Jocs del 2030 (EFE)
Jocs Olímpics

Lambán s'empipa amb "el català Pau Gasol" i el COE: "Aliat de l'independentisme"

L'exjugador de bàsquet ha assenyalat l'Aragó per polititzar la candidatura olímpica de Pirineus 2030, i ha remarcat que això l'havia conduït al fracàs

Redacció Esport3Actualitzat

Pau Gasol ha donat suport a la decisió del Comitè Olímpic Espanyol (COE) de retirar la candidatura espanyola a albergar els Jocs d'hivern de l'any 2030, un projecte que, segons la seva opinió, s'ha polititzat.

L'exjugador de bàsquet i membre de la Comissió d'Atletes del Comitè Olímpic Internacional (COI) ha fet declaracions a Efe coincidint amb la presentació de la Pau Gasol Academy. L'exesportista ha lamentat "les diferències" amb el govern d'Aragó que, segons ha precisat, han fet que la candidatura no hagi pogut avançar.

"Al final, quan presentes una candidatura conjunta, d'unió, si aquesta unió no es plasma des de la presidència d'Aragó es creen diferències i es polititza la candidatura."

En aquest sentit, Gasol ha elogiat la decisió final del Comitè Olímpic Espanyol:

"Em sembla una decisió molt encertada del COE, de cara a dir: així no, a veure si ho podem fer d'una altra manera."

Al president d'Aragó, Javier Lambán, aquestes declaracions no li han agradat i ha contestat a Gasol a través de les xarxes socials:

"El català Pau Gasol m'ha responsabilitzat del fracàs dels JJOO. Amb el respecte que em mereix aquest esportista, s'hauria d'informar millor i no donar per descomptat que el COE obeeix a estrictes criteris esportius. En aquest cas, ha estat un aliat de l'independentisme."

Lambán ha hagut de matisar el que volia expressar amb el seu tuit, ja que en un principi s'ha interpretat que titllava Gasol d'independentista:

 

Posteriorment, en la roda de premsa de presentació de l'acadèmia, Gasol ha elogiat el "comportament exemplar" de Catalunya en la negociació perquè la candidatura espanyola optés a organitzar els Jocs del 2030:

"Catalunya ha tingut un comportament exemplar, del qual em sento orgullós, l'altra part no ha seguit la mateixa línia, i la candidatura, tal com estava preparada, ha caigut."

 

Anar al contingut