Espanyol

Javier Aguirre, nou tècnic de l'Espanyol fins al final de temporada

L'Espanyol ha anunciat el fitxatge del mexicà com a nou entrenador del primer equip blanc-i-blau pel que queda de temporada, després de l'adéu del ja extècnic Mauricio Pochettino. Aguirre serà presentat demà a les 13.00 a Cornellà-el Prat i ja dirigirà la sessió de la tarda a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.

Actualitzat
L'Espanyol ha anunciat el fitxatge del mexicà Javier Aguirre com a nou entrenador del primer equip blanc-i-blau. Encara no ha firmat el contracte, cosa que farà en les pròximes hores, per al que que queda de temporada, després de l'adéu del ja extècnic Mauricio Pochettino.

El nou responsable de la banqueta catalana arriba, a més, amb Alfredo Tena com a segon entrenador i amb el seu preparador físic Juan Iribarren. Javier Aguirre serà presentat demà a les 13.00 a Cornellà-el Prat i ja dirigirà la sessió de la tarda a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.

L'entitat blanc-i-blava es debatia entre el mexicà, extècnic de l'Osasuna, Atlètic de Madrid i Saragossa i actualment sense equip, i Marcelino García Toral. Finalment, després de les reunions mantingudes pel president Joan Collet amb tots dos, s'ha optat per la contractació del "Vasco" Aguirre.

El tècnic mexicà ha estat contractat per intentar que l'equip es mantingui a Primera Divisió. Tindrà una bonificació si aconsegueix aquest objectiu, cosa que, evidentment, és la prioritat absoluta.

Un tècnic amb caràcter i trajectòria

Aguirre té experiència a la Lliga espanyola. Va dirigir l'Osasuna del 2002 al 2006 i el seu bon rendiment li va valer per dirigir la banqueta de l'Atlètic de Madrid, del 2006 al 2009. Després de passar per la selecció de Mèxic (2009-10) va signar pel Saragossa al novembre del 2010. També va arribar al conjunt aragonès quan l'equip era últim en la classificació després d'onze jornades de Lliga. El tècnic va assolir salvar el club del descens a Segona Divisió, amb diversos fitxatges a l'hivern, però el 30 de desembre del 2011 la directiva va rescindir el seu contracte a causa dels mals resultats esportius.

També ha estat seleccionador de Mèxic en dues etapes. El 2001 va dirigir el combinat cap a la classificació del Mundial del 2002. Després del seu pas per la Lliga, va ser fitxat de nou pel seu país a l'abril del 2009 amb el punt de mira posat en la Copa del Món de Sud-àfrica 2010. I ho va assolir.

Pel que fa a l'estil, els equips d'Aguirre es caracteritzen per practicar un joc ofensiu, ràpid i tècnic. El mexicà busca ser protagonista del partit i tenir la pilota, tot i que prioritza les característiques dels seus jugadors abans que lligar-se a un sistema tàctic concret.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut