Bàsquet

Jasikevicius: "Tothom em diu que m'ho agafo massa seriosament"

El programa "Basquetmania" entrevista l'actual entrenador del Barça amb motiu de la visita del Zalgiris

Xevi BardoletActualitzat

El Zalgiris Kaunas, l'equip que va arribar a la final four el 2018 de la mà de Jasikevcius, arriba aquest divendres al Palau. En el capítol 5 del programa "Basquetmania" s'aprofita per entrevistar el tècnic lituà Sarunas Jasikevicius, un home absolutament lliurat a portar a Barcelona una Eurolliga que ja va guanyar com a blaugrana el 2003.

Cal agrair que el lituà hagi trobat temps per concedir una entrevista més. El Barça pot arribar a jugar 90 partits. Si tenim en compte que té entrevista a la tele abans i després, i hi afegim les rodes de premsa... Això són molt més de 200 entrevistes. Però Saras ho afronta amb normalitat:

"S'ha de tenir molta paciència amb vosaltres (riu). Si guanyes, encara, però si perds estàs de mal humor. I t'ho emportes a la roda de premsa i també a casa, fet que segurament no és bo."

Però l'equip funciona, ara mateix:

"Pel que fa als resultats, estem bé. Però ens hem de preguntar: estem millorant? Podem millorar força en la mentalitat."

Jokubaitis té alguna cosa de Jasikevicius quan era jugador?

"A aquestes alçades, Jokubaitis està millor que jo. Amb vint anys ja juga al Barça i ha estat draftejat."

 

Xavi Bardolet i Saras Jasikevicius durant l'entrevista del Basquetmania

Jasikevicius tirava molt bé i ara aquest Barça és un dels equips que menys triples llança a l'Eurolliga. Aposta molt per jugar al pal mitjà i pal baix, cosa que sembla perdre's en el bàsquet modern. Això pensa Jasikevicius d'aquest fet:

"Jo no aposto per res en concret. La clau són els jugadors que tens. Si tens Mirotic i Brandon Davies, no pots estar tirant triples mentre ells esperen pilotes. Sempre busquem el millor tir, tant si és al segon 1 o al 24."

Sovint, se'l compara amb Zeljko Obradovic. En molts aspectes, però també per l'exigència i les esbroncades als jugadors. Jasikevicus té una opinió molt clara, tot i que pensa que de vegades es passa de la ratlla:

"Són necessàries. Has d'actuar al moment sense pensar molt. He de dir les coses ràpides. Si vaig lent dient: 'Escolta mira, si us plau, podries arribar a aquest lloc més ràpid.' Ja s'ha acabat la possessió, no? I no transmeto el missatge. De vegades, penso que ho podria fer menys agressivament, però en partit és pam, pam i seguir."

Fins i tot, reconeix que algú de l'entorn familiar o d'amics li diu que afluixi:

"Tothom em diu que m'ho agafo massa seriosament. Però és el que hi ha."

Aíto García Reneses ha dit que l'NBA l'avorreix i que és un producte de màrqueting. Jasikevicius no ho veu del tot així:

"A mitges. A l'NBA hi ha molt de màrqueting. Però hi ha més estratègia i bàsquet que el que la gent aquí es pensa. Cada vegada hi ha més analítica."

Sobre si Bolmaro es va precipitar anant a jugar a l'NBA tan jove, el lituà és concís i clar:

"És la seva decisió. M'agradaria que Bolmaro fos aquí. Però així és la vida."

En el seu llibre "Amb guanyar no n'hi ha prou", diu que, a més guanyar, has d'emocionar els seguidors, estar sempre per a ells. A la pregunta  que si no guanya l'Eurolliga en la seva etapa, però el llegat és un Palau ple a vessar, amb la gent xalant, estaria satisfet, Sarunas contesta:

"No, no. L'Eurolliga ha d'arribar. Del 2000 al 2003 vam ensenyar molts valors i la gent gaudia. Però ens hem de quedar amb l'Eurolliga, que era molt important per al club."

I fa una revelació sorprenent per a exjugadors com ell. Reconeix que no toca ni la pilota de bàsquet:

"Ho he perdut tot. No vull ni tocar la pilota. Prefereixo el golf, tot i que només he jugat dos cops en quatre mesos. Estic patint."

I reconeix que no fa ni una sèrie de tirs de tant en tant:

"Quan ja no ets bo en una cosa..."

ARXIVAT A:
Eurolliga
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut