Jarlinson Pantano, en una imatge d'arxiu
Ciclisme

Jarlinson Pantano, suspès de forma provisional després de donar positiu per EPO

El ciclista colombià de l'equip Trek Segafredo va passar un control el 26 de febrer, dos dies després de participar en el Tour de Vaunt Har, en què va acabar en vintena posició

Actualitzat

El ciclista colombià Jarlinson Pantano Gómez ha estat suspès aquest dilluns després de donar positiu per EPO, segons ha confirmat el Trek Segrafredo, el seu propi equip, després d'un control realitzat per la Fundació Ciclista Antidopatge (CADF). El control va ser efectuat el passat 26 de febrer, dos dies després que participés en el Tour de Vaunt Har, en què va acabar en vintena posició.

"És una decepció molt gran per a nosaltres. Seguim amb la política de zero tolerància amb el dopatge i donarem informació més detallada més endavant", afirma l'equip nord-americà Trek en el seu comunicat oficial.

Pantano ha estat convocat per efectuar una contra-anàlisi per tal de confirmar el positiu, tot i que serà provisionalment suspès fins que es prengui una decisió en ferm.

L'EPO o eritroyetina és una substància que augmenta la quantitat de glòbuls vermells en sang facilitant l'intercanvi d'oxigen a la sang i per tant la resistència i rendiment en exercicis aeròbics.

Anar al contingut