Mundial

El Japó i el Senegal empaten (2-2) i comparteixen el liderat del grup H

L'equip asiàtic, amb Inui de protagonista, ha remuntat dues vegades els gols dels africans

Àlex OlivaActualitzat

Japó i Senegal han resolt amb empat el seu enfrontament de la segona jornada del grup H. Totes dues seleccions sumen quatre punts, i tenen força possibilitats de passar a la següent fase en un grup que no es resoldrà fins a la última jornada.

Senegal s'ha avançat en el marcador aprofitant la innocència en defensa del combinat japonès. En el minut 11, un mal rebuig de Haraguchi l'aprofita Youssouf Sabaly per fer un bon xut entre els tres pals. El porter Kawachima ha rebutjat la pilota, però ho ha fet a les cames de Sadio Mané, que, amb una mica de fortuna, ha marcat el 0-1. Els jugadors japonesos no han deixat que aquesta doble errada els desconnectés del partit. Al minut 34 ha arribat la recompensa, quan Takashi Inui ha recollit una pilota a l'interior de l'àrea i ha batut el porter senegalès amb un xut ras i molt ben col·locat.

El segon temps ha començat amb dues bones ocasions per al Japó. En el minut 60, Osako ha fet una centrada a la que Kagawa no ha arribat per centímetres; i al minut 64, Inui ha enviat al travesser un extraordinari xut des de l'esquerra. El tòpic futbolístic s'ha complert cop més: eren els millors moments del Japó, però ha arribat el gol del Senegal. El lateral esquerre Moussa Wague ha arribat fins a la posició d'extrem i ha fet una centrada rasa que ha aprofitat l'altre lateral, Sabaly, per marcar l'1 a 2. El Japó, com a la primera part, no ha abaixat els braços i en el minut 78 Honda ha aprofitat una jugada d'Iniu per tornar a empatar el partit.