La victòria de Hirt a la 16a etapa és el major èxit del seu palmarès (EFE)
Ciclisme

Jan Hirt guanya la 16a etapa i Carapaz segueix líder del Giro

El txec ha estat el vencedor de l'etapa d'aquest dimarts disputada entre Salo i Aprica. Els espanyols Alejandro Valverde i Mikel Landa han arribat a meta 1,24 minuts més tard amb el grup del líder

Arriba l'hora de la veritat al Giro d'Itàlia. Després de les dues primeres setmanes de competició, la carrera afronta la recta final amb tot per decidir. Aquest dimarts s'ha disputat entre Salo i Aprica la jornada reina del Giro, que inclou les ascensions al Goletto de Cadino, al Mortirolo, al Teglio, i al Valico de Santa Cristina.

El txec Jan Hirt (Intermarché) ha estat l'home més fort de la jornada i ha guanyat la 16a etapa, el major èxit del seu palmarès. 

Hirt ha sorprès en la última pujada del dia al Valico de Santa Cristina amb un atac definitiu i ha arribat a la meta en solitari amb un temps de 5 h 40 m 44 s. A 7 segons ha entrat el neerlandès Thymen Arensman (DSM), i a 1,25 minuts, el grup format per Jai Hindley (Bora), el líder del Giro Richard Carapaz (Ineos), que conserva la maglia rosa, i els espanyols Alejandro Valverde (Movistar) i Mikel Landa (Bahrain Victorious). 

L'etapa mítica del Mortirolo no ha revolucionat la general. El líder, Carapaz, ha controlat l'etapa, tot i cedir 3 segons a Hindley. El portuguès Almeida, que ha entrat 14 segons més tard que els seus rivals directes, queda tercer, a 44 segons del líder, mentre que Landa segueix quart, a 59. Alejandro Valverde és desè, a 9,04 minuts de Carapaz.

Aquest dimecres, la 17a etapa tindrà lloc entre Ponte di Legno i Lavarone, amb un recorregut de 168 km. Una altra etapa d'alta muntanya amb el Passo del Tonale d'inici, el Giovo, Valico del Vetriolo i Monterovere. 

 

Anar al contingut