Smits, en una acció
Smits, en una jugada aquesta temporada (FCB Basket)
ACB

J8 ACB | El Barça suma la vuitena victòria contra el Fuenlabrada (79-69) i continua imbatut a la lliga

L'últim quart ha estat clau en la reacció blaugrana, que ha tingut en Kuric i Jokubaitis els màxims anotadors. Pel que fa a la Penya: quarta victòria seguida del Joventut entre l'ACB i l'Eurocup

El Barça ha rebut el quart classificat per la cua, a la lliga ACB, el Fuenlabrada, però també l'equip més anotador, amb 86,6 punts per partit. Els blaugrana, que tenen recent la primera derrota de la temporada - a l'Eurolliga, contra el Maccabi- després de tretze victòries seguides entre Lliga i Eurolliga, havien de recuperar la solidesa defensiva i ho han aconseguit, encara que patint.

L'Urbas Fuenlabrada, que mai ha aconseguit guanyar al Palau en 25 visites, ha començat plantant cara en la primera meitat. El Barça, amb la baixa de Nick Calathes per decisió tècnica i el retorn de Pierre Oriola després d'una baixa de deu dies per lesió, ha dominat en els primers minuts, però un alley-oop d'Alexander els ha posat per davant, 14-15, El primer quart ha acabat 21-19, i en el segon, el Fuenla ha tingut un màxim avantatge de 28 a 34, que els blaugrana han sabut remuntar per marxar al descans amb empat a 34, Kuric, amb 9 punts, i Alexander, amb 7, han estat els màxims anotadors, mentre Roland Smits ha destacat en els rebots- com Kyle Alexander, l'home més efectiu del Fuenlabrada - i Brandon Davies s'ha convertit en el líder blaugrana.

El Fuenla de Josep Mª Raventós ha resistit, en els primers compasos de la segona meitat. S'ha posat 42 a 44, i no ha estat fins després d'un temps mort molt contundent de Jasikevicius, que el Barça no s'ha espavilat. Els triples de Higgins i Kuric han donat oxígen al Barça (53-46) i s'ha afrontat l'últim quart  justament amb aquesta diferència de set punts, 57 a 50, amb els primers punts de Jokubaitis.

Els blaugrana s'han escapat definitivament en l'inici de l'últim període. Les cistelles de Smits, el turc Sanli i Jokubaitis els han posat onze punts amunt, la màxima diferència fins aquell moment, i el Barça ja s'ha disparat del tot. Les imprecisions del Fuenlabrada s'han sumat a l'encert barcelonista, i el 71-52 a cinc minuts del final, 19 punts de diferència, ha deixat clar que la victòria era pel Barça. Michael Caicedo ha aixecat la banqueta blaugrana amb la gran cistella que ha suposat el 73-56 i el partit s'ha arrodonit , ja amb un Barça més relaxat, amb un marcador de 79 a 69.  Kuric, amb 15 punts, i Jokubaitis, amb 14, han estat els màxims anotadors pel Barça, mentre Kyle Alexander, amb 24, ha estat el més destacat en l'equip rival. Vuitena victòria pels blaugranes, que continuen imbatuts.

Quarta victòria seguida del Joventut entre l'ACB i l'Eurocup

Una acció del partit de la Penya

El Joventut ha crescut molt en defensa des de la temporada passada. L'arribada de Guillem, Vives, Pep Busquets o Derek Willis ha ajudat molt en aquest aspecte. En la primera part, la Penya ha deixat amb 32 punts el Burgos de Zan Tabak. Això sí, els verd-i-negres han tingut problemes seriosos per tancar el rebot, i curiosament no han sumat cap captura ofensiva. Avantatge de 39 a 32 amb minuts lluïts en atac de la parella Pau Ribas - Ante Tomic.

Els de Carles Duran han sortit més agressius en el rebot en la represa i en atac, han ofert jugades col·lectives de les que agraden a l'Olímpic. Gran circulació de pilota i molt poques pèrdues, 8. El Burgos, just de forces, intentava agafar-se al partit amb Benite, el millor tirador de l'equip. Però en l'últim quart el Joventut ha dit prou i ha tancat un gran partit, amb un Pep Busquets completíssim.