Els jugador italians celebren un gol contra Gal·les
Els jugador italians celebren un gol contra Gal·les (EFE)
EUROCOPA 2020

Itàlia i el País de Gal·les es classifiquen per als vuitens de final de l'Eurocopa

Suïssa, amb quatre punts, queda pendent d'entrar a la repesca dels millors tercers

Redacció Esport3Actualitzat

Itàlia i el País de Gal·lès han passat a vuitens de final per la via directa. La victòria dels italians ha deixat els britànics com a segons; Suïssa ha quedat tercera i Turquia ha quedat eliminada, sense cap punt aconseguit.

Itàlia guanya amb suplents i referma la seva candidatura (1-0)

La selecció "neazzurra" no ha donat marge ni per aixecar l'ombra del "biscotto" que sempre planeja en l'ambient quan a un equip italià li val un pacte de no agressió. Mancini ha tret els suplents, sí, però ha tret jugadors com Verratti, Chiesa i Belotti, que fins ara no havien estat titulars i que han sortit a menjar-se la gespa. Vuit canvis, en total, respecte al darrer partit.

Un gol de Pessina, després d'una centrada a pilota aturada de Verratti, ha avançat els italians. Ampadu ha vist la targeta vermella directan en el minut 55 per una trepitjada a Bernardeschi i el partit ha quedat sentenciat. Itàlia completa una fase de grups immaculada amb els tres partits guanyats, set gols a favor i cap en contra.

Suïssa s'aprofita del rival més dèbil (3-1)

La selecció suïssa ha fet els deures i ha aconseguit la primera victòria de l'Eurocopa; no els ha servit per classificar-se directament per a vuitens, però aspira a fer-ho com un dels quatre millors tercers. Amb quatre punts, els mateixos que el País de Gal·lès –però amb pitjor diferència de gols– el conjunt del país alpí té pràcticament assegurada la seva presència als vuitens de final.

Shaquiri celebra un dels gols de Suïssa
Shaquiri celebra un dels gols de Suïssa (EFE)

Abans de la mitja hora de joc, Suïssa ja dominava el partit amb gols de Seferovic i Shaquiri. Turquia ha retallat diferències amb gol de Kahveci a la segona meitat, però ha estat només un miratge. Shaquiri ha posat el tercer dels suïssos i ha sentenciat un dels equips més febles de l'Eurocopa. El combinat turc ha perdut tots els partits que ha disputat i ha marcat només un gol.

ARXIVAT A:
Eurocopa2020
Anar al contingut