Ceballos i Chiesa han estat els millors de les seves seleccions (EFE)
Futbol internacional

Itàlia fa valer la seva condició d'amfitriona i amarga el debut d'Espanya a l'Europeu sub-21 (3-1)

Els espanyols s'han avançat amb un golàs de Dani Ceballos però un doblet de Chiesa i Pellegrini, de penal, han culminat la remuntada dels italians

Oriol VidalActualitzat

Amb Aarón Martín com a únic futbolista català en l'onze titular, la selecció espanyola sub-21 ha començat l'Eurocopa volen martiritzar els amfitrions. Gràcies, sobretot, a un Dani Ceballos en estat de gràcia i que als nou minuts s'ha inventat un golàs de traca i mocador.

L'encara jugador del Madrid ha ofert uns primers 25 minuts sensacionals, d'autèntic crac mundial, generant ocasions sense parar, i els azzurri només l'han pogut frenar amb molta duresa. Carlos Soler ha tractat d'imitar Ceballos amb un xut que ha sortit a córner. Però Itàlia ha fet arronsar-se als espanyols al límit del reglament i ha respost al xou Ceballos amb una genialitat de Federico Chiesa als 35 minuts. El davanter del Gènova s'ha inventat un golàs, sorprenent un Unai Simón que s'esperava la centrada.

Itàlia ha perdut per lesió Zaniolo abans del descans, però a la represa Chiesa ha seguit desfermat, un autèntic malson per a la seva marca, Martín, de l'Alabès. Espanya ha trobat espais amb el pas dels minuts. En el 54, Carlos Soler ha fet volar Meret, però en el 65, ha arribat el segon gol italià, amb un rebot de Cutrone que ha aprofitat molt bé Chiesa. decisiu de nou.

La remuntada ha deixat l'equip de De la Fuente sense gaires idees, tret de la inspiració de Ceballos, que ho ha tornat a provar a onze minuts per al final. Però la sentència per a Espanya ha arribat via VAR, per una agafada de Carlos Soler dins de l'àrea. L'àrbitre ha xiulat penal i Pellegrini no l'ha desaprofitat per fer el definitu 3 a 1. Els espanyols no podran fallar davant Bèlgica i Polònia.