Motor

Isidre Esteve aspira a acabar entre els quinze primers del Dakar

El pilot d'Oliana afronta amb la màxima il·lusió i ambició el seu cinquè Dakar en cotxes. "Serà llarg i d'una duresa sostinguda", ha advertit Esteve en la presentació de l'equip, a Madrid

Xavier GuillénActualitzat

Objectiu a l'abast d'Isidre Esteve. Serà el cinquè Dakar en cotxes, el tercer consecutiu amb el mateix vehicle, el Sodicars BV6. El ral·li presenta moltes novetats. La primera, un nou territori, ara a l'Aràbia Saudita; però també un recorregut amb un 70 per cent de desert. La navegació, a més, serà igualitària per a tots els pilots, siguin o no d'equip oficial, assegura Esteve:

"Serà un ral·li llarg i d'una duresa sostinguda durant tota la cursa. Seran molt importants aquestes etapes en què t'entreguen el "road book" al matí, abans de sortir."

Seran quatre o sis etapes en què els pilots no tindran cap referència abans de començar. Així ho explica el seu copilot, Txema Villalobos.

"Ens ho donaran 15 minuts abans de la sortida. No tindrem gaire temps per preparar l'etapa, però serà tot més igual i més difícil per a tots."

Esteve ha evolucionat molt el seu vehicle, com va demostrar en l'últim ral·li del Marroc. El seu objectiu és acabar entre els 15 primers. Una de les claus per guanyar competitivitat ha estat augmentar l'alçada del vehicle i aplicar-hi unes suspensions noves.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut