Irlanda ha escombrat els actuals campions del Sis Nacions. (Foto: Reuters)
Rugbi

Irlanda escombra Gal·les i es postula com el gran favorit al títol del Sis Nacions (26-3)

Irlanda ha escombrat Gal·les en partit corresponent a la segona jornada del Sis Nacions de rugbi i es postula com el gran favorit per adjudicar-se el títol. En un duel disputat al nou Lansdowme Road de Dublín, el XV del Trèvol ha passat per sobre dels gal·lesos, actuals campions del torneig, i s'han emportat la victòria per un inapel·lable 26-3. En l'altre partit disputat aquest dissabte, Anglaterrra no ha tingut pietat d'Escòcia i ha guanyat a Murrayfield per 0-20.

Irlandesos i gal·lesos havien debutat amb còmodes triomfs en la jornada inaugural davant d'Escòcia i Itàlia i afrontaven el partit com una prova de foc per calibrar les seves aspiracions al títol. Però a l'hora de la veritat, només hi ha hagut un equip sobre la gespa. Irlanda ha passat per sobre d'una impotent Gal·les, que no ha trobat la manera d'aturar l'allau verda.

Al descans, Irlanda ja dominava per 13-0 i en la represa, el XV del Trèvol ha incrementat el seu domini aclaparador contra un rival que només ha pogut anotar gràcies a un cop de càstig transformat per Leigh Halfpenny en el minut 55.

En l'altre partit disputat aquest dissabte, Anglaterrra no ha tingut pietat d'Escòcia i ha guanyat a Murrayfield per 0-20, una victòria contundent que l'ha permès adjudicar-se la Calcutta Cup.