Barça

Iniesta, sobre el Barça del futur: "el planter ha de ser fonamental"

Els records i les anècdotes se succeeixen repassant els seus 22 anys com a blaugrana

Victor PatsiActualitzat

Serè gairebé sempre i emocionat a estones, Andrés Iniesta ha repassar en una entrevista a TV3 dins l'especial "Gràcies, Don Andrés" diversos moments de la seva carrera com a a blaugrana (22 anys) a través de l'arxiu d'imatges de TV3. L'entrevista arrenca al torneig de Brunete, on es va donar a conèixer, i acaba amb un desig de futur: tornar un dia a can Barça.

"M'agradaria entrenar, tornar aquí. No saps com estarà la casa d'aquí a un temps ni qui la dirigirà. He après que és millor mirar de prop que de lluny. En qualsevol moment es pot ensorrar el castell que tens al cap. En uns mesos començaré una etapa diferent, vull assaborir-la, el projecte és molt bo. M'enrequirà per a ser millor i estar més preparat per al que el depari el futur. Estará vinculat al futbol perquè es la meva vida".

Integrant de l'anomenat "millor Barça de la història", Iniesta és l'únic futbolista que ha jugat (i guanyat) quatre finals de la Champions. Desitja obertament que en un futur es pugui tornar a repetir una cosa semblant i té clar la idea de club per on ha de seguir el Barça, a partir d'ara sense ell.

"No seran els mateixos jugadors, les èpoques canvien, però això no vol dir que s'hagi d'anar a pitjor. El que hem viscut en els últims anys ha sigut en gran part molt bo. L'important es que el club sàpiga què vol transmetre, que la cantera és fonamental. Amb això i la confiança estaràs més a prop del que vols. No sé si el club ho té clar, però hauria de tenir-ho. Guanyar o perdre són detalls, però la idea l'has de tenir sempre".

Entre moltes anècdotes, el 8 del Barça recorda el seu primer entrenament amb el primer equip, que no sabia exactament on anar, que Luis Enrique va ser el que per casualitat el va acabar acompanyant fins al vestidor. Llorenç Serra Ferrer era llavors l'entrenador del primer equip, però qui el va marcar, positivament, va ser el que va venir després en una segona etapa a la banqueta: l'holandès Louis Van Gaal.

"El més important perquè jo llavors tenia 18 anys. Era una època bastant dolenta per al club. Hi havia altres jugadors en la meva posició com ara Riquelme. Van Gaal em va donar l'oportunitat, l'alternativa de jugar amb el primer equipo. No hi ha massa entrenadors amb aquesta capacitat per fer-ho, apostar pels joves. D'altres, en situacions similars, no s'atreveixen a donar el pas".

D'aquesta temporada, comiat amb Lliga i Copa, una cosa que no es pot treure del cap. El partit a l'Olímpic de Roma, on es va dir adéu a la Champions contra pronòstic. A l'anada, el Barça s'havia imposat per 4 a 1.

"Vam fer les coses realment malament. Esport i futbol no perdonen si fas les coses malament i a Roma ho vam fer molt malament. No vam saber veure la importància del partit. Es tractava de passar, simplement, no calia ni guanyar, i no vam estar a l'altura de les circumstàncies. Va ser molt dur. Per inesperat, perquè jo sabia que era la meva última champions. Per la temporada que estavem fent... va ser un punt molt negre per a mi i per a tots".

Fidel a la seva manera de ser, Inesta no desvetlla on jugarà la pròxima temporada. Ho anunciarà la setmana que ve, quan ja hagi jugat el seu últim partit com a blaugrana. No serà a Europa. Els escenaris són dos: la Xina o el Japó.

"Tinc bastant clar el destí".

ARXIVAT A:
Iniesta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut