BTT

Indurain i Betalú: un busca acabar la primera Titan Desert; l'altre, guanyar la cinquena

Miguel Indurain i Josep Betalú són els dos noms a seguir a la quinzena edició de la Titan Desert, que es disputarà del 19 al 24 d'abril. El navarrès, guanyador de 5 Tours de França i dos Giros d'Itàlia, intentarà acabar la prova. Josep Betalú, quàdruple guanyador, intentarà convertir-se en el primer ciclista que guanya cinc cops aquesta prova de bicicleta de muntanya

Jordi BentanachsActualitzat

A la Titan Desert, el mestre de la bicicleta és deixeble. A la presentació de la prova, Miguel Indurain escoltava atentament les paraules de Josep Betalú, guanyador de la prova des del 2016, i de Melcior Mauri, que serà la seva ombra durant els 6 dies de cursa.

Als 56 anys, el millor ciclista de l'Estat de tots els temps s'estrena amb la bicicleta de muntanya. Amb la seva calma habitual i sense por.

Em fa respecte la navegació perquè no tinc experiència i les dunes, però si cal baixar de la bici, doncs es baixa i ja està.

Indurain i Mauri es retroben 25 anys després de ser companys d'equip a Banesto. Ara més que mai, l'experiència de l'osonenc serà clau perquè el navarrès sobrevisqui a la prova. Mauri ha participat en totes les edicions i té victòries finals i d'etapa al seu palmarès. Dins del macroequip català KH7, Mauri, Miguel Andurain i el seu fill Jon formaran un equip de tres.

Betalú vol el pòquer de triomfs

Amb fam d'història, Josep Betalú, empatat amb Roberto Heras amb quatre Titans al palmarès, busca la maneta. El ciclista d'Amposta, resident a Costa Rica, està afinant el pic de forma de temporada perquè arribi a finals de febrer. Li fa una il·lusió especial compartir estructura d'equip amb Miguel Indurain i assegura que s'estan donant consells mutus. El navarrès li explica com va aconseguir cinc Tours, i el català, com sobreviure a les temudes dunes.

Tindre Indurain al costat... encara que ell vingui a passar-s'ho bé... Això fa anys enrere era impensable, quan jo era petit qui ho hauria dit.

Un busca acabar la primera Titan Desert; l'altre, ser el primer que guanya la cinquena. L'endemà de Sant Jordi se sabrà si han rebut roses o espines.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut