Esther Chesang arribant a la meta de la Marató Pirineu 2022 (Uri Sala / Ultra Pirineu)
Atletisme

Indignació en el món de les curses de muntanya pel cas Chesang

Un positiu d'Esther Chesang el passat mes de maig obliga a suspendre la classificació femenina de la Marató Pirineu i torna a posar sota sospita l'atletisme kenià

Redacció Esport3Actualitzat

L'onada de positius a l'atletisme kenià continua i ha afectat de ple la Salomon Ultra Pirineu. L'organització de la cursa, la millor que es disputa al nostre país, ha comunicat aquest diumenge que suspèn la classificació de la Marató Pirineu, disputada l'1 d'octubre, pel dopatge de la guanyadora, la keniana Esther Chesang. El cas ha generat perplexitat, ja que l'agència antidopatge de Kènia no havia comunicat el positiu fins ara, malgrat que en té constància des del maig del 2022. La Sierre Zinal, una altra clàssica guanyada per Chesang l'any passat, ha pres la mateixa decisió que l'Ultra Pirineu.

L'atletisme kenià, sota el focus

El degoteig constant de casos de dopatge kenians ha causat indignació en el món de l'atletisme i les curses de muntanya, on semblava que els africans havien aterrat per arrasar. Els positius s'han anat succeint tant en homes com en dones. El cas de Mark Kangogo, l'atleta que va derrotar Kilian Jornet en muntanya, és només un dels molts que s'han detectat.

La substància sota sospita és l'acetònid de triamcinolona, un corticoesteroide que s'utilitza per tractar afeccions de la pell i que té efectes antiinflamatoris. El president de Kènia va prometre que doblarien els esforços per acabar amb aquesta xacra, però de moment són només paraules, els fets continuen perjudicant la imatge d'una de les principals potències de l'atletisme mundial.

Anar al contingut