Hassan Nourdine va ser proclamat guanyador d'un combat que ha provocat una gran polèmica
Boxa

Indignació a Itàlia per un boxejador amb tatuatges amb simbologia nazi en un combat

El combat entre Hassan Nourdine i Michele Broili per decidir el campió italià del pes ploma ha desfermat una gran polèmica perquè un dels dos boxejadors va pujar al ring mostrant el seu cos ple de tatuatges amb simbologia nazi i fent la salutació feixista

Diumenge passat es va disputar a Trieste un combat de boxa per decidir el campió italià del pes ploma. El duel entre Hassan Nourdine i Michele Broili ha desfermat una gran polèmica a Itàlia perquè un dels dos boxejadors va pujar al ring mostrant el seu cos ple de tatuatges amb simbologia nazi, davant l'estupefacció dels aficionats presents.

Michele Broili, de 28 anys, ja havia disputat 15 combats professionals amb anterioritat malgrat aquests tatuatges, entre els quals hi ha una inscripció amb les lletres SS, l'organització paramilitar més gran de l'Alemanya nazi, el número 88 -relacionat amb la supremacia ària que representa el "Heil Hitler"- o el símbol de "Totenkopf"-organització que es va encarregar de dirigir els camps de concentració de l'imperi.

Segons testimonis presencials, Broili i els seus acompanyants van fer la salutació feixista poc abans de l'inici del combat i la seva actitud va provocar la indignació de molts aficionats a través de les xarxes socials que estaven seguint l'esdeveniment per a la web del diari La Gazetta dello Sport.

Els fets han provocat nombroses crítiques cap a la Federació Italiana de Boxa, que ha decidit obrir una investigació per aclarir la polèmica i ja ha comunicat que es prendran mesures. Però la gravetat de l'assumpte podria provocar una investigació criminal dirigida per la policia i la Fiscalia de la ciutat, segons apunten mitjans locals.

Nourdine, boxejador italià d'origen marroquí, es va emportar la victòria per unanimitat dels jutges, però encara no s'explica com es va poder enfrontar a un rival amb aquests tatuatges amb simbologia nazi.

"Quan vaig pujar al ring i vaig veure aquests tatuatges, em vaig quedar impactat. Els vaig trobar obscens. No hi ha justificació. La Federació Italiana de Boxa s'hauria d'haver adonat des del principi que aquest boxejador tenia aquestes simpaties. La incitació a l'odi està castigada per la llei."

Aquest cas reobre la polèmica sobre la llei que no va arribar a ser aprovada en les dues cambres del Parlament italià fa quatre anys. Es pretenia prohibir tots els símbols relacionats amb el feixisme i el nazisme. No obstant això, en algunes comptades ocasions s'ha arribat a sancionar amb fins a dos anys de presó aquells individus que exhibeixen les idees feixistes, cosa que inclou la salutació amb el braç dret estirat.

Tot i la polèmica generada, Hassan Nourdine ha admès que aquesta victòria té un valor doble.

"Al meu entendre, això no és normal. Però no puc negar que guanyar a algú amb aquests tatuatges és una victòria que val el doble."

 

Anar al contingut