La polèmica portada del diari italià "Corriere dello Sport"
Futbol internacional

Indignació a Itàlia per la polèmica portada racista del "Corriere dello Sport"

A la primera pàgina del diari esportiu apareix el titular "Black Friday" acompanyat d'una fotografia dels futbolistes negres Romelu Lukaku i Chris Smalling. El Milan i la Roma han vetat l'entrada dels periodistes d'aquest mitjà de comunicació a les seves ciutats esportives fins a final d'any, en senyal de protesta.

Actualitzat

El diari esportiu "Corriere dello Sport" ha publicat aquest dijous una polèmica portada amb el titular "Black Friday" juntament amb la foto dels futbolistes negres Romelu Lukaku i Chris Smalling, de l'Inter de Milà i de la Roma, respectivament, una decisió que ha generat una allau de crítiques pel seu caràcter racista.

El davanter belga i el central anglès van compartir vestidor al Manchester United i divendres s'enfrontaran en partit corresponent a la quinzena jornada de la Sèrie A italiana. L'elecció del "Corriere dello Sport" ha estat àmpliament criticada al país transalpí, fins i tot pels propis clubs de futbol i els dos jugadors implicats.
    
"El futbol és passió, cultura i germanor. Estem i sempre estarem en contra de totes les formes de discriminació", ha escrit l'Inter al seu compte de Twitter, sense esmentar al diari. Per la seva banda, la Roma ha estat més directe i ha assenyalat en anglès que "ningú, absolutament ningú, ni tan sols algú" hauria imaginat un titular així, i just a sota la imatge de la portada del diari.

Smalling ha publicat aquest missatge en les seves xarxes socials: "El que ha passat està malament i és insensible. Espero que les persones involucrades en la publicació d'aquell titular assumeixin les seves responsabilitats i entenguin el poder que tenen a través de les paraules".

Romelu Lukaku ha estat encara més contundent: "Ha estat el titular més estúpid que vaig veure en la meva carrera. Seguiu tirant llenya a el foc sobre el racisme, en comptes de parlar de l'preciós partit que jugarem demà a San Siro. Hauríeu fer una feina millor".

El director del diari, Ivan Zazzaroni, ha justificat la portada amb un missatge publicat a la pàgina web i ha dit que "és només un elogi a la diferència, l'orgull de la diferència, la magnífica riquesa de la diferència".

Tot i aquestes explicacions, la Roma i el Milan (que es va sumar a la iniciativa) han anunciat una mesura molt dura en contra del rotatiu:

"Condemnem públicament el titular del 'Corriere dello Sport' [...] com a resposta, Roma i Milan han decidit negar l'accés a les ciutats esportives durant la resta de l'any i els jugadors no tindran activitats mediàtiques amb aquest diari. Entenem que l'article associat al titular 'Black friday' contenia un missatge racista, i per aquesta raó vetarem l'accés només fins al gener".

Anar al contingut