RUGBI

Indemnitzen amb un milió d'euros un exjugador de rugbi per les seqüeles derivades de cops al cap

Pot convertir-se en una sentència clau per a tots els esportistes amb danys cerebrals

L'exjugador de rugbi australià Shaun Smith ha estat indemnitzat amb 1 milió de dòlars per les seqüeles permanents derivades de les contusions sofertes durant la seva carrera professional, en una decisió que podria servir de referent per al futur.

Smith, destacat jugador de la Lliga de Futbol Australià (AFL) durant la dècada dels 80 i 90, va assenyalar en declaracions a la cadena pública ABC que una asseguradora va certificar recentment la seva condició de "discapacitat total i permanent".

 

L'exjugador, de 51 anys, va afirmar que les lesions cerebrals van transformar la seva vida en molts sentits, des de canvis sobtats en el seu estat d'ànim fins a danys en la seva memòria, cosa que no li permetia treballar.

Smith va reclamar a la lliga que millori les seves regles i polítiques sobre el tractament de les contusions cerebrals que pateixen els jugadors durant la seva carrera.

L'agent de jugadors de l'AFL Peter Jess va assenyalar que el cas de Smith podria convertir-se en un "punt de referència" per al reconeixement que les commocions cerebrals derivades de l'esport professional creen danys a llarg termini i poden provocar discapacitats permanents.

Anar al contingut