Moment de la roda de premsa de les jugadores. (@AFEfutbol)
Futbol

El futbol femení es planta

El futbol femení està decidit a anar a la vaga si el Consell Superior d'Esports, la federació i els clubs no desbloquegen la situació actual de desacord

Redacció Esport3Actualitzat

La nova vaga del futbol femení comença a prendre forma. Silvia Meseguer, futbolista de l'Atlètic de Madrid i vicepresidenta de l'Associació de Futbolistes Espanyoles (AFE), ha manifestat aquest dimarts que "caldrà fer vaga" si continua la situació de bloqueig de la professionalització de la Primera Iberdrola denunciada per les jugadores d'aquesta lliga i pel mateix sindicat.

Meseguer s'ha explicat durant la roda de premsa convocada per les esportistes i l'AFE, que ha tingut lloc a Madrid:

"Estem cansades de no estar en aquesta lliga professional, només volem tenir les condicions que ens mereixem".

 

La delicada situació del futbol femení va planar dilluns a la tarda en la gala de Mundo Deportivo dedicada a premiar justament les millors futbolistes i en què Alèxia Putellas va ser especialment reconeguda.  

Les jugadores premiades a la Gala del Futbol Femení Europeu, organitzada per Mundo Deportivo (@FCBfemeni)

L'última protesta en forma d'aturada a l'inici dels partits que va viure la Lliga a l'última jornada és el preludi del que es pot anunciar demà en la roda de premsa que ha convocat l'Associació de Futbolistes Professionals. Les sancions en forma de retirada de punts que han sofert equips com la Reial Societat, el Llevant i el Vila-real per no portar el logo de la competició han estat el detonant.

Però en el rerefons de tot plegat hi ha l'etern procés de professionalització de la Lliga. Un procés liderat pel Consell Superior d'Esports espanyol, però en què la federació i els clubs no es posen d'acord sobre l'aprovació dels estatuts.

 

El Rayo, sense servei mèdic

Un altre dels assumptes que l'AFE ha denunciat és la situació de les jugadores del Rayo Vallecano femení, sense servei mèdic al cos tècnic.

(Laliga)

Un cap de setmana més ha estat notícia el conjunt de Vallecas per unes imatges de la seva futbolista Camila Sáez, que va haver de ser atesa pels serveis mèdics de l'Athletic Club després d'un xoc. L'AFE va publicar un tuit donant suport a la xilena amb el missatge següent:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut