Ilaix Moriba durant el partit de Copa contra el Cornellà (@FCBarcelona_cat)
Barça

Ilaix Moriba debuta de titular en partit oficial amb el primer equip del Barça

El migcampista guineà, que acaba de fer 18 anys fa només dos dies i que té una clàusula de rescissió de 100 milions d'euros, ha estat inclòs per Ronald Koeman en l'onze titular contra la UE Cornellà en el duel de setzens de final de la Copa

David CarballoActualitzat

Ilaix Moriba ha debutat aquest dijous en partit oficial amb el primer equip del FC Barcelona. El migcampista guineà, que acaba de fer 18 anys fa només dos dies, ha estat inclòs per Ronald Koeman en l'onze titular contra la UE Cornellà en el duel de setzens de final de la Copa.

Sense acusar els nervis de l'estrena, Ilaix ha estat un dels futbolistes més actius del Barça durant els primers 45 minuts i ha estat protagonista d'una jugada polèmica, ja que ha reclamat un possible penal per unes mans d'un defensor del Cornellà a dins de l'àrea després d'una centrada seva. També s'ha mostrat molt agressiu en algunes accions defensives en les pilotes dividides, en les quals ha comès dues faltes clares i fins i tot ha tingut una bona ocasió per marcar amb un xut desviat per un rival a córner.

 

 

En la represa, Ilaix ha anat perdent embranzida i protagonisme amb el pas dels minuts i Koeman l'ha acabat substituint en el minut 73 per Sergio Busquets amb empat a zero en el marcador. El jove futbolista del planter s'ha mostrat molt satisfet pel seu debut oficial amb el primer equip del Barça en declaracions a Barça TV.

"Jo estic entre el B i el primer equip, però el meu equip és el B. Vull agrair-li també a Pimi per la seva confiança, però també a la resta d'entrenadors que he tingut. Pensava que mai arribaria i ha estat el millor regal d'aniversari que mai tindré. He de donar-li les gràcies a Ronald".

Una de les noves perles de la Masia

Considerat una de les noves perles de la Masia, Ilaix és un futbolista encara en edat juvenil que va arribar al planter del Barça quan només tenia set anys procedent de l'Espanyol. Migcampista que destaca per la seva fortalesa física i una bona tècnica individual, a l'abril del 2019 va renovar el seu contracte fins al 30 de juny del 2022 i amb una clàusula de 100 milions d'euros per blindar-lo d'altres grans clubs d'Europa interessats en el seu fitxatge, com el Manchester City.

Nascut a Guinea Conakry el 19 de gener del 2003, Ilaix Moriba és un habitual a les categories inferiors de la selecció espanyola i s'ha convertit en una de les grans esperances de futur per poder triomfar al Barça. De moment, Koeman ja havia comptat amb ell en alguns entrenaments amb el primer equip blaugrana i ara l'ha fet debutar en partit oficial. Una progressió meteòrica que pot seguir les passes d'Ansu Fati.

Anar al contingut