Natació

Ian Thorpe torna a les piscines per competir als Jocs de Londres 2012

El nedador australià i cinc vegades medallista d'or olímpic Ian Thorpe ha anunciat que tornarà a competir amb l'objectiu de participar als Jocs Olímpics de Londres 2012 malgrat que fa quatre anys que està retirat de les piscines. "Mai vaig pensar que passaria això [...] em va una mica gran, però hi estic preparat", ha declarat Thorpe durant una roda de premsa a Sydney. El nedador ha explicat que va prendre la decisió al setembre passat, i des de llavors s'entrena en secret en fins a vuit piscines municipals diferents per dissipar rumors i fins i tot mentint als seus amics sobre el seu retorn.

Actualitzat
Fa un mes ho va comunicar a la seva família, i assenyala que no serà una comparsa i vol guanyar l'or a Londres. Conegut com a "Thorpede", es va retirar l'any 2006 als 24 anys després d'una llarga batalla contra les lesions, i el 2007 va ser absolt d'una acusació de dopatge que va arribar a enterbolir una carrera plena d'èxits.

El nedador és considerat el millor esportista australià de tots els temps, amb cinc medalles d'or conquistades als Jocs Olímpics de Sydney 2000 i Atenes 2004 i múltiples plusmarques. A partir d'ara, Thorpe s'entrenarà a Abu Dhabi i Europa mentre es prepara per a les rondes classificatòries per a Londres.

El nedador ha explicat que en aquesta ocasió no competirà en la seva prova preferida dels 400 metres lliures, per poder centrar-se en els relleus, amb l'objectiu de repetir la fita del 2000, quan l'equip australià va batre per primera vegada els Estats Units.
Anar al contingut