Natació

Ian Thorpe torna a la competició cinc anys després

L'australià Ian Thorpe, cinc vegades campió olímpic de natació, tornarà aquest cap de setmana a la competició a Singapur, cinquena prova de la Copa del Món de piscina curta, després de cinc anys d'absència. Thorpe, nou vegades medallista olímpic, no ha participat en una competició internacional des de març de 2006, quan va nedar als Jocs de la Commonwealth. "No serà ni extraordinari ni horrible. Sóc jo qui no ha nedat en cinc anys, de vegades ho oblido i crec que hi ha gent aquí que també ho ha oblidat. És la primera vegada que torno a la piscina i no serà fàcil", ha declarat Thorpe.

Actualitzat
L'australià, de 29 anys, que va anunciar la seva retirada al novembre del 2009, va anunciar la seva tornada a la competició al febrer passat amb la vista posada als Jocs Olímpics de Londres 2012, on espera aconseguir el seu sisè or olímpic. El Torpede competirà a Singapur en dues disciplines, els cent metres estils i els cent metres papallona, en la cinquena prova de la Copa del Món després de Dubai, Estocolm, Moscou i Berlín, que es disputarà divendres i dissabte.

"Estic una mica més nerviós del que estava normalment abans d'una competició. A mesura que s'acosta el dia m'hi poso més. Hi ha dies que em sento el millor nedador del món i, l'endemà, incapaç", ha dit l'australià.

Quan Thorpe va anunciar la seva retirada va esgrimir la falta de motivació a l'hora d'intentar batre el seu màxim rival de llavors, el nord-americà Michael Phelps, que va assolir sis medalles d'or i dos bronzes als Jocs d'Atenes 2004, i vuit ors a Pequín 2008. "El rival més gran que tinc és el temps, no sóc una persona a qui li agradi competir amb altra gent", ha destacat Thorpe.


Anar al contingut