EN DIRECTE | El Barça s'enfronta al Reial Madrid per un lloc a la final de l'Eurolliga
Sarunas Jasikevicius, donant instruccions als seus jugadors en un partit recent (EFE)
bàsquet

I ara què? El rumb que prendrà el Barça de bàsquet després del "fracàs"

El club buscarà reforçar l'equip per enèsima vegada després de perdre els títols més importants en el tram final de la temporada

Xavi FrancèsActualitzat

El final de curs del Barça de bàsquet ha deixat un gust molt amarg que ha tacat tota una temporada, com va reconèixer Mirotic després de la derrota a la final de la Lliga ACB. Han estat dues derrotes contra el Madrid --Lliga i Eurolliga-- que han deixat una marca que arribarà fins als despatxos del Palau.

Els dubtes que ha generat l'equip, però, han anat més enllà dels resultats. El joc que ha ofert el conjunt dirigit per Jasikevicius, i sobretot la inferioritat en alguns aspectes clau durant els partits, han deixat en evidència el projecte. En la sèrie de la final contra el Madrid, els blancs van arribar a llançar fins a 19 vegades més en un partit, a causa de la incapacitat del Barça per tancar el rebot en defensa i per l'elevada quantitat de pilotes perdudes.

Molts noms a la rampa de sortida

Diversos noms del conjunt de Saras són a la rampa de sortida per abanondar el Barça. Les sortides de Brandon Davies i Rolands Smits estan assegurades. El nord-americà, que marxarà a l'Armani Milan, demanava un esforç econòmic al club per seguir, i el Barça li ha obert la porta. Davies ha estat un dels jugadors assenyalats en la derrota contra el Madrid. El pivot blaugrana ha fet una mitjana de 3,2 rebots per partit a la final, davant del poderós joc interior del Madrid. Rolands Smits ha tingut un bon paper en els minuts que ha disputat a la final, però el Barça ha decidit que no continuï, i jugarà al Baskonia la propera temporada.

Jugadors del Barça després de perdre la final davant el Madrid (EFE)
Jugadors del Barça després de perdre la final davant el Madrid (EFE)

Encara no està confirmat si Dante Exum tornarà a l'NBA o el Barça podrà comptar amb ell una temporada més. Tampoc està clara la continuïtat de Kyle Kuric, que té un any de contracte però ha tingut un rendiment molt irregular durant la temporada, ni de Nigel Hayes Davis, que acaba contracte i no ha estat un reforç de garanties.

La patata calenta per als dirigents blaugranes és la de Nick Calathes. El jugador ha desmentit tenir problemes amb Jasikevicius, però la realitat és que el seu encaix a l'equip es complica si arriba el base Tomas Satorasnky. A més, el sou de Calathes és un dels més alts de l'equip, en un context econòmic molt difícil per al Barça.

Reforços de pes amb Mirotic de líder en l'últim any de contracte de Jasikevicius

L'objectiu del Barça és aconseguir el fitxatge de dues estrelles del bàsquet txec: Vesely i Satorasnky. El pivot sembla que està pràcticament fet i l'opció del base de l'NBA va agafar pes després de transcendir una foto que delatava una trobada entre el jugador i l'entrenador del Barça. Amb Laprovittola --que continuarà un any més-- i l'arribada de Satorasnky, la continuïtat de Nick Calathes sembla la gran incògnita en aquesta posició. A més, tot indica que Jokubaitis seguirà un any més abans de marxar als New York Knicks.

Imatge de Satorasnky i Jasikevicius en un dinar a Barcelona

L'alemany d'origen brasiler Oscar da Silva serà el relleu de Rolands Smits. Es tracta d'un aler pivot de 2,05 cm 23 anys de l'Alba de Berlín que destaca per les seves capacitats a les dues parts de la pista, tot i que el llançament de tres és el seu punt feble. En la final de la Lliga ACB contra el Madrid va quedar pal·lès que el Barça necessita un salt de capacitat física en els seus homes interiors per competir amb jugadors com Poirier, Yabusele i Tavares.

El que sembla clar és que Mirotic seguirà sent el líder de l'equip. El montenegrí té contracte fins al 2025 i ha deixat clar que no està satisfet amb el resultat d'aquesta temporada. El Barça buscarà per enèsima vegada reforçar l'equip per competir a la Lliga i a Europa, i aquesta vegada sense pràcticament marge d'error.

Anar al contingut