El director general d'Honda, Toshihiro Mibe, i el de l'equip Aston Martin, Lawrence Stroll, en el moment d'anunciar l'acord (EFE)
Motor

Honda anuncia que torna a l'F1

La marca japonesa, de què Fernando Alonso no guarda gaire bon record, subministrarà els motors a Aston Martin a partir del 2026

Actualitzat

Honda ha anunciat aquest dimecres quan i amb qui tornarà al món de la Fórmula 1. La marca japonesa no tindrà equip propi, sinó que fabricarà els motors d'Aston Martin a partir de l'any 2026, quan entrarà en vigor la nova reglamentació.

Martin Whitmarsh, director de l'equip anglès, s'ha congratulat per aquesta aliança:

"Aston Martin està construint un equip per guanyar l'F1, i això serà un pas suplementari. Amb Honda compartim la mateixa determinació i la mateixa ambició per guanyar. Estic molt confiat que tindrem un motor mot potent".

 

 

Honda es va desvincular oficialment de la Fórmula 1 l'any 2021 per centrar-se en l'elaboració de motors amb una reducció d'emissions de carboni, però manté un contracte de manteniment amb Red Bull, actual líder de constructors, i Alpha Tauri, fins al 2025. Aston Martin, equip revelació de la temporada, porta actualment motors Mercedes, mentre que Red Bull passarà a competir amb motors Ford.

Retrobament Honda-Alonso?

És difícil preveure a tres anys vista quins pilots seran els encarregats de conduir els Aston Martin amb motor Honda, sobretot quan el líder, Fernando Alonso, ja té 41 anys. Els responsables d'Honda s'han afanyat a qualificar l'asturià de "geni", però potser l'admiració no és recíproca: l'any 2015 Alonso, aleshores pilot de McLaren, va qualificar de "motor de GP2" el motor Honda que portava el seu cotxe per la seva poca fiabilitat.

 

 

 

 

Anar al contingut