Alicia Fernández es llença per tirar a porta (EFE)
Handbol

Espanya supera Noruega (28-22) i jugarà la final del Mundial

Les "Guerreras" tomben la potent Noruega en una segona part espectacular. Les aturades de la veterana Silvia Navarro, 40 anys, i els gols de Shandy Barbosa, d'Almudena Rodríguez i Alicia Fernández condueixen l'equip entrenat pel granollerí Carlos Viver a la seva primera final mundialista

Josep CochActualitzat

La primera part ha estat marcada per la igualtat i s'ha arribat al minut 11 amb empat a sis gols. Ha estat aleshores quan l'encert de Shandy Barbosa, cinc gols al final d'aquest prmer període, i les aturades de Silvia Navarro, quan Espanya ha agafat fins a 4 gols de marge després d'un parcial de 0-4 (6-10).

L'excel·lent defensa plantejada pel tècnic de Granollers Carlos Viver ha provocat moltes pèrdues (7) a l'atac noruec. Però l'equip nòrdic ha fet valer la seva experiència i les vigents subcampiones del món han anat retallant les diferencies fins a empatar el partit a 12 en el minut 28. L'encert d'Aune, amb quatre gols, ha estat determinant per tornar a equilibrar el duel. La igualtat ha continuat fins al final del primer temps, al qual s'ha arribat amb empat a 13 gols.

A la represa, Espanya ha sortit amb les idees molt clares en defensa i molt encertada en atac. Les aturades de Silvia Navarro -40 anys- han fet la resta en els primers cinc minuts. D'aquesta manera Espanya ha tornat a disposar de tres gols de marge en el minut 35 (14-17). Espanya s'ha quedat en inferioritat durant dos minuts, en els què l'equip nòrdic s'ha posat a un gol (16-17). Les aturades de la portera valenciana han donat molt d'aire a l'equip espanyol que ha tornat a igualar la màxima diferència de 4 gols que ja havia tingut a la primera part (17-21). Un resultat que ha obligat a Noruega a demanar temps mort.

Els gols d'Almudena Rodríguez (4) han estat determinants en aquesta fase del partit. Espanya ha entrat en el darrer quart de partit amb la màxima diferència de 5 gols (18-23) i de 6 (18-26), amb gols d'Almudena Rodríguez i Alicia Fernández. A falta d'onze minuts i amb 19-25, Silvia Navarro s'hi ha a tornat a lluir aturant un penal amb la punta del peu, 2 de 4 de les noruegues des dels set metres. Navarro, amb vuit aturades de 28 llançaments ha estat determinant en un moment crític a causa de dues expulsions. Amb totes les jugadores al camp, Espanya ha eixamplat l'avantatge fins al 19-27 a falta de vuit minuts per al final del partit. A falta de tres minuts el gol de Shandy Barbosa ha sentenciat la semifinal amb el 21 a 28. Al final, 22 a 28 i Espanya que jugarà la seva primera final en un campionat del món.

Holanda supera Rússia

Espanya jugarà la final contra Holanda, que ha superat Rússia (33-32), la campiona olímpica, en l'altra semifinal. Un gol de Laura van der Heijden, a 20 segons per al final, ha desequilibrat definitivament el marcador a favor de la selecció holandesa, que buscarà el seu primer or.

Finalista a Dinamarca 2015 i tercera a Alemanya 2017, Holanda ja porta temps a l'elit de l'handbol femení. I ho ha demostrat contrarestant la potent selecció russa, excessivament recolzada en Anna Viakhireva, màxima anotadora del partit amb 11 gols.