Mundial

Holanda supera l'Uruguai (3-2) i es converteix en el primer finalista del Mundial

La selecció holandesa és la primera finalista del Mundial de Sud-àfrica després de superar l'Uruguai per 3-2. L'exblaugrana Gio van Bronckhorst ha avançat els "oranje" amb un xut extraordinari en el minut 18, però Diego Forlán ha empatat pels "charrúa" abans del descans. Els de Van Marwijk han segellat el pas a la tercera final mundialista de la seva història gràcies a dues dianes dels exmadridistes Sneijder i Robben, en el 70 i el 73. Maxi Pereira ha retallat distàncies en el temps afegit, però ja era massa tard per als uruguaians.

Els holandesos tenen a tocar la Copa del Món. Finalistes el 1974 i el 1978, poden ser campions per primera vegada a Sud-àfrica. El camí que han recorregut fins ara és impecable. Van guanyar tots els partits en la fase de classificació i han guanyat tots els partits de la fase final.

La catorzena victòria consecutiva ha començat amb un gran gol de Gio van Bronckhorst. L'exblaugrana ha col·locat la pilota a l'escaire, lluny de l'abast del porter Muslera. L'altre porter, Stekelenburg, s'ha empassat el gol de l'empat en un altre xut llunyà, a càrrec de Diego Forlán, que ha entrat pel centre. El matx s'ha decantat amb una rematada de Sneijder, desviada per Victorino. Van Persie, en fora de joc, ha intervingut en la jugada, tot i no tocar la pilota. Però l'àrbitre ha donat validesa al gol. Els holandesos han fet el 3 a 1 mitjançant Robben, que ha marcat d'una manera gens habitual en ell: amb el cap. L'Uruguai ha buscat el miracle fins al final i, en el temps afegit, ha aconseguit el 3 a 2, obra de Maximiliano Pereira. Però Amèrica s'ha quedat sense l'últim representant i el campió tornarà a ser europeu.