Mundial

Holanda derrota el Japó amb gol de Sneijder (1-0) i es classifica per als vuitens de final

Holanda s'ha assegurat la classificació per a la fase següent en derrotar el voluntariós equip japonès per 1 a 0. L'equip holandès, sense fer un gran joc, n'ha tingut prou amb un gol de Wesley Sneijder a l'inici de la segona part. Els holandesos sumen sis punts al capdamunt de la classificació del grup E, i han segellat la classificació per als vuitens de final gràcies a la derrota del Camerun per 1-2 davant Dinamarca.

La primera part ha estat molt fluixa. Els dos equips han seguit amb la dinàmica exhibida per la majoria d'equips en aquest Mundial: jugar a no perdre. La primera ocasió l'ha tingut Sneijder al minut 9, amb una rematada al frontal de l'àrea. Poc després, però, els japonesos també han pogut marcar amb un xut que ha sortit fora ajustat al pal. Els holandesos han dominat tímidament el joc durant aquest període però sense disposar de clares oportunitats de gol.

Sortida fulgurant d'Holanda i gol de Sneijder

A la segona part els holandesos han sortit amb més empenta i decisió. Fruit d'aquest domini, Wesley Sneijder ha marcat després de recollir un rebuig de la defensa japonesa a la frontal de l'àrea. El fort xut de l'holandès ha rebotat a les mans del porter japonès, que ha vist com la pilota entrava a la seva porteria inexplicablement. D'aquí al final del partit, tímids atacs nipons i dues bones ocasions que no ha sabut aprofitar Afellay per als holandesos. El partit, però, hauria estat a punt de canviar de signe si el Japó hagués aprofitat una claríssima ocasió en el minut 90. Ara, els holandesos sumen sis punts després de dues victòries. Els japonesos en sumen tres després de guanyar en el primer partit enfront del Camerun.