Història de les eleccions al Barça

Francesc SòriaActualitzat

A la història del Barça s'han fet 7 eleccions per sufragi universal. Les primeres eleccions del Barça van ser el 1978 i les últimes el 2015. Els guanyadors han estat Núñez, Gaspart, Laporta, Rosell i Bartomeu. Però com es van repartir els vots? Quins van ser els candidats derrotats? Així va ser...

Eleccions 2015

Josep Maria Bartomeu, president del Barça per la dimissió de Rosell, va convocar les darreres eleccions. Amb el triplet de l'equip de Luis Enrique sota el braç, Barto va superar Laporta, que intentava tornar a la llotja del Camp Nou.

 

Eleccions 2010

Sense rival a les urnes, Laporta va ser reelegit el 2006. El 2010, quatre exdirectius van lluitar per la presidència. Rosell va arrasar amb més del 60% dels vots.

 

Eleccions 2003

Gaspart va dimitir el febrer del 2003. Després de la directiva presidida per Enric Reyna i d'una gestora, es van fer les eleccions amb rècord de candidats, sis, que va guanyar Joan Laporta, líder de L'Elefant Blau.

 

Eleccions 2000

Primeres eleccions sense Núñez. Però les va guanyar el seu vicepresident, Joan Gaspart, contra el publicista Lluís Bassat.

 

Eleccions 1997

Núñez va ser reelegit automàticament el 1993. El 97 va superar el seu oponent, Àngel Fernández, en unes eleccions que es van fer al Miniestadi.

 

Eleccions 1989

Núñez va ser reelegit automàticament el 1981 i el 1984. Les eleccions es van fer coincidint amb un Barça-Madrid que es va acabar amb empat a zero.

 

Eleccions 1978

A les primeres eleccions democràtiques del Barça, Núñez s'emportava la victòria amb menys del 40% dels vots, l'únic cop que un guanyador no ha arribat a la meitat dels vots.

 
Anar al contingut